FAQ
Få svar på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål til varmepumper.
Hvordan fungerer en varmepumpe?
En varmepumper fungerer i princippet på samme måde som en trykkoger; ved at koge og fordampe vand. I en varmepumpe fordampes dog et særligt kølemiddel i stedet for vand. De lave temperaturer fra omgivelserne er tilstrækkelig til, at dette er muligt. Trykket øger temperaturen på fordamperen i kølekredsløbet så meget, at du kan bruge denne varme til opvarmning – og spare op til 75 procent sammenlignet med fossilt brændsel.
Hvilke typer energikilder findes der?
Anvendelse af luften til opvarmning – sådan fungerer en luft til vand varmepumpe
Luft til vand varmepumpesystemer anvender energien fra den omgivende luft via en udedel – og har en effektiv drift også ved udetemperaturer ned til -25 °C. Luft til vand varmepumper er velegnede til såvel nybyggeri som modernisering eller udskiftning af eksisterende varmesystemer, og kan nemt udvides og anvendes i intelligente kombinationer: Eksempelvis med solcelle- eller solvarmesystemer eller i samarbejde med et gasfyr. Der kan også tilkøbes kølefunktion, så boligen kan holdes kølig om sommeren.
Jordvarme – sådan fungerer en jordvarmepumpe
Jordvarmepumper anvender solens akkumulerede varme, der er lagret i jorden. Afhængig af jordforholdene og grundens størrelse. For at etablere et jordvarmeanlæg skal der lægges jordslanger i en frostfri dybde på minimum 1 meter og med 1,3 meter i centerafstand. Længden og antal kredse af jordslangerne afhænger af jordforhold, grundstørrelse og størrelse på varmepumpen. Der skal som hovedregel nedlægges jordslanger på et areal, der er dobbelt så stort som boligen. Du kan også vælge at få lavet en boring i din have, og derved udnytte jordvarmepumpens positive egenskaber ved, at en sonde henter energi dybere i jorden. Jordvarmepumper er det rigtige valg ved nybyg og også modernisering, da de byder på høje fremløbstemperaturer. Med det rette tilbehør, kan systemet også anvendes til passiv køling.
Hvor støjsvag er en varmepumpe?
Varmepumper fra Vaillant er blandt de mest støjsvage på markedet. Det lave lydniveau betyder, at udedelen til Vaillants luft til vandvarmepumpe kan installeres i tæt bebyggede områder. Det gælder for eksempel rækkehuse og byhuse, hvor der er regler for støj.
Lad dig overbevise med vores Soundbox
Hvor meget plads kræver en varmepumpe?
Hos Vaillant bestræber vi os på, at vores systemer er kompakte og pladsbesparende samtidig med at de har et enkelt og tidløst design. Udedelen til varmepumpesystemet: aroTHERM plus fylder det samme som en lille kommode; indedelen uniTOWER plus med indbygget 190 liters varmtvandsbeholder installeres nemt i et almindeligt bryggers og er på størrelse med et køle-/fryseskab.