Find
Find

Vaillant varmepumpe = miljøvenlig energi

Alternative energikilder bliver stadig mere attraktive. En af grundene hertil at de fortsat stigende priser på konventionelle brændstoffer. Naturen tilbyder os adskillige muligheder for miljøvenlig og omkostningsbesparende varmeproduktion. En varmepumpe bruger den energi naturen gratis giver os.

En kæmpe energikilde befinder sig i jorden under os. Et par meter under overfladen gemmer den solens varme. Fra Jordens kernetemperaturer på 6.500 grader Celsius udstråles der til de ydre jordlag. En varmepumpe gør brug af jordvarme eller varmen fra grundvandet afhængigt af teknologien. Energi oplagret i den omgivende luft er også velegnet til opvarmning af rum og til produktion af varmt vand. En Vaillant varmepumpe kan gøre brug af dette og derfor spare meget på varmeudgifterne.

Ligegyldigt hvilken teknologi der anvendes fungerer en varmepumpe effektivt selv ved lave omgivelsestemperaturer. Op til 75 procent af dit varmebehov kan hentes gratis direkte fra miljøet. Kun 25 procent skal tilføjes i form af elektricitet. En Vaillant varmepumpe er i stand til at bruge tre forskellige varmekilder afhængigt af teknologien.

Fordelene ved brug af omgivelsernes varme som energikilde

 • Ingen CO₂ emissioner
 • Uudtømmelig energikilde
 • Uafhængig af eksterne leverandører
 • Lave varmeudgifter

Krav til brug af varme fra omgivelserne:

 • Store radiatorer til lav-temperatur system
 • God isolering i bygningen

Jordvarmepumper

En Vaillant varmepumpe kan bruge energien fra jorden. Leveringen kan fås på to forskellige måder. Enten kan varme tæt på overfladen anvendes, hvor temperaturen et året rundt er næsten ens. Jordvarmeslanger installeret som en varmespiral i en dybde på 1,5 m trækker varmen fra jorden.

Alternativt er varmegenindvinding muligt med en pladsbesparende jordsonde. Den geotermiske varme fjernes med specielle jordsonder, der går så langt som 100 meter dybt ned i jorden. Temperaturen er konstant hele året rundt, på omkring 10 ° C, hvilket er tilstrækkeligt til at udtrække varmen.

Fordelene ved brug af jordvarme:

 • God varmelagring og konstante temperaturer på 7-13 °C hele året rundt

Se Vaillants jordvarmepumper

Krav til brug af jordvarme:

 • Stort, åbent landstykke (jordvarmeslange)
 • Tilladelse skal indhentes

Luft-vand varmepumpe

En varmepumpe kan bruge luft fra omgivelserne til opvarmningsformål. Vaillants moderne varmepumpe er økonomisk i drift selv ved udendørstemperaturer så lave som -20 °C

Se Vaillants luft-vand-varmepumper

Fordelene ved brug af luft fra omgivelserne:

 • Gratis adgang til energikilden uden eftermontering
 • Der skal ikke søges om tilladelse
 • Lave investeringsomkostninger
 • Især egnet til moderniseringer

Krav til brug af luft fra omgivelserne:

 • Installationssted til udendørsenheden

Den bedste energikilde til dit behov

Hvilken energikilde, og derfor hvilken type varmepumpesystem der er bedst egnet til dine behov afhænger af mange faktorer. De forskellige købs- og driftsomkostninger skal overvejes. Men de enkelte varmepumpetyper adskiller sig også fra hinanden, hvad angår tilladelser og kravene til bygningen.

Der findes ingen standardløsning, når du søger efter det rigtige varmepumpesystem. Men det er ikke så svært at finde det system, der passer til dine behov. Tal med din Certificerede Vaillant Forhandler. Han kan hjælpe dig med at planlægge det optimale varmesystem.

Find en Certificeret Vaillant Forhandler

Tilladelser og tilskud

Du skal søge kommunen om tilladelse til at installeret et jordvarmeanlæg. Energistyrelsen har samlet information og krav til varmepumper her.

Læs mere om tilskud.