Find
Find forhandler

På ”Vaillant-vej” i Silkeborg har størstedelen af nabolaget skiftet til varmepumpe

Familien Ernshof – Klima

I et villaområde i Silkeborg har mange af beboerne valgt at få installeret varmepumper fra Vaillant – så mange at man kunne kalde området for ”Vaillant-vej”. Det er der forskellige årsager til, som fx klima, der spillede en vigtig rolle i skiftet til varmepumpe for familien Ernshof.

”Vi har solceller på taget i forvejen, og vi har snakket om, at vi gerne vil have et ”nulenergi-hus”, så vi bruger det, som vi selv producerer. Derfor blev det en varmepumpe,” siger Ken Ernshof.

Han oplyser, at det kun tog installatøren én enkelt dag at installere en luft til vand varmepumpe. For Familien Ernshof var det viktigt at få en løsning, hvor de kunne genbruge husets radiatorsystem.

Typisk kan der gå mellem 2-3 måneder, fra første henvendelse og møde med installatøren til man får installeret sin nye varmepumpe.

Helt overordnet er varmepumpen et mere effektivt og bæredygtigt varmesystem sammenlignet med konventionelle systemer som fx gas- eller oliefyr. Varmepumpen brænder ikke fossile brændstoffer af, men i stedet udvinder varmepumpen energi fra luft, jord eller grundvand og omdanner det til energi.

Fakta

Familie: Ken 55år, Mona 56 år og Tobias 27 år.

Hjem: Villa 182m2 fra 1963

Tidligere energiløsning: Naturgas

Udfordring med den tidligere løsning: Vi har solceller på taget, og vil vi gerne have et mere energirigtigt hus. Derfor skiftede vi til varmepumpe

Investering: 127.000 kroner

Resultat: Hvis vi havde haft gas, skulle vi have brugt 74.000 kroner på gas, som vi sparer nu.

Familien Iversen – Økonomi

På ”Vaillant-vej” i Silkeborg har varmepumpen vundet indpas hos 7 familier, og Jan Iversen oplever også en stor interesse fra det øvrige nabolag.

”Vi kan se, at der skyder flere og flere varmepumper op her i nabolaget. I vores område er det et hit. Det sjove er, at efter vi har fået sat vores varmepumpe op så er der mange, som stopper op og spørger, hvordan det fungerer, og om vi er tilfredse med det,” siger han.

Mange er særligt interesseret i én ting - økonomi. Det samme var familien Iversen, inden de fik deres installeret.

”Vores bekymring var, at det måske var lidt dyrt at få, men efter at have set nogle beregninger, var vi ikke i tvivl. Jeg tror, vi kommer til at spare en del. Det er jeg rimelig sikker på,” siger Jan Iversen.

Michael Andersen fra Hinke Energi fortæller:

”En varmepumpe koster typisk mellem 100.000-150.000 kroner. Alt efter hvilken varmekilde man har i forvejen kan der gå så lidt som 2 år, før den er tjent hjem. En tommelfingerregel er, at hvis den kan tjene sig hjem efter maksimalt 10 år, så skal man vælge en varmepumpe, som er en god investering,” siger Michael Andersen.

Fakta

Familie: Jan og Lisbeth.

Hjem: Villa på 110m2 + 74m2 kælder.

Tidligere energiløsning: Vi havde gasfyr.

Udfordring med tidligere løsning: Vi skiftede pga. af klima og økonomi.

Investering: Ca. 100.000 kroner

Resultat: Varmen er god.

Familien Worup – Lyd og udseende

På Vaillant-vej Hos Ann og Claus Worup var de i første omgang ikke sikre på, at de skulle skifte gasfyret ud med en varmepumpe. De var blandt andet bekymrede, fordi de havde hørt en del om, at varmepumper skulle afgive meget larm.

”Det med støjen er nok en skræmmehistorie, som de fleste har hørt om, og som vi også var bekymrede for til at starte med. Men vi har ikke lagt mærke til støj fra vores varmepumpe, og forleden havde vi vores naboer forbi og vi spurgte ind til, om de havde lagt mærke til den, det havde de ikke” konstaterer Ann Worup, der bliver suppleret af sin ægtefælle:

”Da vores nabo fik deres installeret, kunne vi kun høre en mild susen. Andet var det ikke,” siger Claus Worup.

Men det er ikke underligt, at deres varmepumpe ikke generer naboen.

Vaillant har nemlig udviklet nogle usædvanligt lydsvage varmepumper, især aroTHERM modellerne, der afgiver minimalt lydniveau, hvilket fx er mindre end lyden fra en opvaskemaskine. Samtidig kan man holde øje med og styre varmepumpen fra sin smartphone via en app.

Derudover har familien Iversen også tænkt over, selve placeringen af varmepumpe.

”Vi vil gerne have den placeret, så det ikke ser helt tosset ud. Og den er ikke grim. Den er bare en del af vores hus og ejendom,” konstaterer Claus Worup

Er du interesseret i at høre mere, bør du kontakte os. Vi sætter dig op med en af vores mange dygtige og grundige eksperter, der kan rådgive dig ift. model, installation og service.

”Det er helt klart en myte, at varmepumper støjer meget. Men det er klart, at det kan variere, alt efter hvilken model man vælger. Det vi kalder for kvalitetsvarmepumper, larmer i udgangspunktet ikke så meget, at man lægger mærke til dem,” siger installatør Michael Andersen fra Hinke Energi.

Er du interesseret i at høre mere, bør du kontakte os. Vi sætter dig op med en af vores mange dygtige og grundige eksperter, der kan rådgive dig ift. model, installation og service.

”Det er helt klart en myte, at varmepumper støjer meget. Men det er klart, at det kan variere, alt efter hvilken model man vælger. Det vi kalder for kvalitetsvarmepumper, larmer i udgangspunktet ikke så meget, at man lægger mærke til dem,” siger installatør Michael Andersen fra Hinke Energi.

Fakta

Familie: Claus 65 år, Ann 58 år og Mikkel 20 år.

Hus: Parcelhus fra 1963, totalrenoveret i 2010, 150 m2.

Tidligere energiløsning: Naturgas.

Udfordring ved tidligere løsning: Naturgassen blev hurtigt ekstremt dyr pga. krigen i Ukraine. Det var en af årsagerne til, at vi skiftede til varmepumpe. Dertil fyldte det klimamæssige også meget i beslutningen. Og den tredje væsentlige årsag var, at vi ikke ville støtte en krig.

Investering: Cirka 140.000 kroner

Resultat: Varmen i huset er behagelig og ensartet.

”Vaillant-vej” i Silkeborg

Når du aktiverer denne video på YouTube, så accepterer du samtidig YouTubes cookies også.

ALLE DELE I ENERGIGUIDEN

DEL 1: Gennemgå dit energiforbrug

Tema: Gennemgå din adfærd og tag aktive valg for at spare energi i dit hjem

Så kan du enkelt spare energi i hverdagen

Vil du spare energi derhjemme og nemt gøre en indsats for både dit budget og klimaet? Her er en række tips, som gør dig mere energismart i hverdagen.

Her er hjemmets største energityve

Vil du spare energi i hjemmet uden at give afkald på komforten? En god start er at have styr på, hvilke funktioner og apparater der sluger mest energi.

Gem nu Resultater øjeblikkeligt

Spar energi i køkkenet: Her er de vigtigste tips

Køkkenet er hjemmets hjerte. Et rum, som bliver brugt, kræver energi. Men hvordan kan vi spare energi på en enkel måde? Her er en række tips, som kan gøre en forskel for dig.

DEL 2: Hvordan opvarmer du dit hus?

Tema: Vejledning om forskellige varmeløsninger og fordelene ved varmepumper.

Den bedste opvarmning til dit hus

Hvordan varmer jeg bedst mit hus op? I takt med stigende priser bliver spørgsmålet stadig vigtigere eftersom opvarmning og varmt vand står for absolut størsteparten af energiomkostningerne. Heldigvis går rentable og klimasmarte valg ofte hånd i hånd.

Så meget kan du spare med en varmepumpe

Er du bekymret over elpriserne? Bare rolig. Du kan gøre meget for at reducere dine omkostninger. Følg vores energitips og undersøg, hvilken varmekilde der er mest effektiv til netop dit hus.

De ti oftest stillede spørgsmål om varmepumper

Christian Petersen, Produktchef Varmepumper, Vaillant Norden, besvarer forbrugernes spørgsmål.

Del 3: På ”Vaillant-vej” i Silkeborg har størstedelen af nabolaget skiftet til varmepumpe

Familien Ernshof – Klima

Familien Iversen – Økonomi

Familien Worup – Lyd og udseende