Find
Find din Vaillant-partner

Familien Worup nyder af en varmepumpe med lavt støjniveau

På ”Vaillant-vej” i Silkeborg har størstedelen af nabolaget skiftet til varmepumpe

Familien Worup – Lyd og udseende

På Vaillant-vej Hos Ann og Claus Worup var de i første omgang ikke sikre på, at de skulle skifte gasfyret ud med en varmepumpe. De var blandt andet bekymrede, fordi de havde hørt en del om, at varmepumper skulle skabe meget larm.

”Det med støjen er nok en skræmmehistorie, som de fleste har hørt om, og som vi også var bekymrede for til at starte med. Men vi har ikke lagt mærke til støj fra vores varmepumpe, og forleden havde vi vores naboer forbi og vi spurgte ind til, om de havde lagt mærke til den, det havde de ikke” konstaterer Ann Worup, der bliver suppleret af sin ægtefælle:

”Da vores nabo fik deres installeret, kunne vi kun høre en mild susen. Andet var det ikke,” siger Claus Worup.

Men det er ikke underligt, at deres varmepumpe ikke generer naboen.

Vaillant har nemlig udviklet nogle usædvanligt lydsvage varmepumper, især aroTHERM modellerne, der afgiver minimalt lydniveau, hvilket fx er mindre end lyden fra en opvaskemaskine. Samtidig kan man holde øje med og styre varmepumpen fra sin smartphone via en app.

Derudover har familien Worup også tænkt over, selve placeringen af varmepumpe.

”Vi vil gerne have den placeret, så det ikke ser helt tosset ud, og det er lykkedes. Og den er ikke grim. Den er bare en del af vores hus og ejendom,” konstaterer Claus Worup

Udover varmepumpens udseende og lydniveau, var der også en anden årsag til, at familien Worup skiftede til varmepumpe fra naturgas. De var bekymrede for gaspriserne, som på daværende tidspunkt kun gik i en retning, og det var opad. Samtidig går familien også op i klima. Derfor var der også attraktivt, at de med den nye varmeløsning cirka sparer 2,6 tons CO2 om året.

”Da vi købte vores hus for to år siden, var der et naturgasfyr. Det tænkte vi ikke videre over, indtil krigen i Ukraine startede. Så på den måde kom det naturligt, at vi skulle finde en anden varmeløsning pga. gaspriserne. Og så talte vi med vores venlige naboer, der en dag anbefalede en specifik installatør, som vi kom i kontakt med,” siger Claus Worup.

Familien Worup havde også en rar dialog med deres installatør, og de havde mange spørgsmål, fordi de inden da ikke havde meget viden om varmepumper. Herefter bestilte de en ny varmepumpe.

”Vi har ikke tænkt over, at vi skal noget fordi vi nu sparer penge. Men vi tænker sådan, at der nu er penge, som vi ikke behøver at bruge på gas.”

Er du interesseret i at høre mere, bør du kontakte os. Vi sætter dig op med en af vores mange dygtige og grundige eksperter, der kan rådgive dig ift. model, installation og service. Samtidig kan de også være med til at aflive fordomme og myter, som fx støjmyten.

”Det er helt klart en myte, at varmepumper støjer meget. Men det er klart, at det kan variere, alt efter hvilken model man vælger. Det vi kalder for kvalitetsvarmepumper, larmer i udgangspunktet ikke så meget, at man lægger mærke til dem,” siger installatør Michael Andersen fra Hinke Energi.

”Vaillant-vej” i Silkeborg

Fakta

Familie: Claus 65 år, Ann 58 år og Mikkel 20 år.

Hus: Parcelhus fra 1963, totalrenoveret i 2010, 150 m2. De har boet der i 2 år.

Tidligere energiløsning: Naturgas.

Udfordring ved tidligere løsning: Naturgassen blev hurtigt ekstremt dyr pga. krigen i Ukraine. Det var en af årsagerne til, at vi skiftede til varmepumpe. Dertil fyldte det klimamæssige også meget i beslutningen. Og den tredje væsentlige årsag var, at vi ikke ville støtte en krig.

Løsning: Vaillant aroTHERM Plus med Hydralik modul

Resultat: Minimal lyd fra varmepumpen, og varmen i huset er behagelig og ensartet.

ALLE DELE I ENERGIGUIDEN

DEL 1: Gennemgå dit energiforbrug

Tema: Gennemgå din adfærd og tag aktive valg for at spare energi i dit hjem

Sådan kan du enkelt spare energi i hverdagen

Vil du spare energi derhjemme og nemt gøre en indsats for både dit budget og klimaet? Her er en række tips, som gør dig mere energismart i hverdagen.

Her er hjemmets største energityve

Vil du spare energi i hjemmet uden at give afkald på komforten? En god start er at have styr på, hvilke funktioner og apparater der sluger mest energi.

Gem nu Resultater øjeblikkeligt

Spar energi i køkkenet: Her er de vigtigste tips

Køkkenet er hjemmets hjerte. Et rum, som bliver brugt, kræver energi. Men hvordan kan vi spare energi på en enkel måde? Her er en række tips, som kan gøre en forskel for dig.

DEL 2: Hvordan opvarmer du dit hus?

Tema: Vejledning om forskellige varmeløsninger og fordelene ved varmepumper.

Den bedste opvarmning til dit hus

Hvordan varmer jeg bedst mit hus op? I takt med stigende priser bliver spørgsmålet stadig vigtigere eftersom opvarmning og varmt vand står for absolut størsteparten af energiomkostningerne. Heldigvis går rentable og klimasmarte valg ofte hånd i hånd.

Så meget kan du spare med en varmepumpe

Er du bekymret over elpriserne? Bare rolig. Du kan gøre meget for at reducere dine omkostninger. Følg vores energitips og undersøg, hvilken varmekilde der er mest effektiv til netop dit hus.

De ti oftest stillede spørgsmål om varmepumper

Christian Petersen, Produktchef Varmepumper, Vaillant Norden, besvarer forbrugernes spørgsmål.

Del 3: På ”Vaillant-vej” i Silkeborg har størstedelen af nabolaget skiftet til varmepumpe

Tema: Kunder fortæller: Sådan sparede vi energi

Familien Ernshof – Klima

Klima spillede en vigtig rolle, da familien Ernshof skiftede til varmepumper.

Familien Iversen – Økonomi

”Vores bekymring var, at det måske var lidt dyrt at få, men efter at have set nogle beregninger, var vi ikke i tvivl."

Familien Worup – Lyd og udseende

"Den er bare en del af vores hus og ejendom." Lyden er kun "en mild susen."

Familien Lorenzen – kvalitet og driftsikkerhed i det nordiske klima

Kvalitet var alfa og omega for familien Lorenzen, da de søgte et grønt alternativ som erstatning for et gammelt oliefyr.

Så blev Kassebølle Friskole både grønnere og skønnere

Som led i Kassebølle Friskoles grønne profil er det gamle oliefyr blevet udskiftet med fem varmepumper fra Vaillant.

Fodformet og flippet? Sådan behøver miljøvenlige valg ikke være

Familien Bullinger i Hvidovre har bygget et hus, der skal sætte så lille aftryk på klimaet som muligt – både hvad angår materialernes holdbarhed, nedbrydelighed og drift. Det er derfor ingen tilfældighed, at valget af en grøn varmeløsning er faldet på en varmepumpe fra Vaillant.

Trustpilot