It's time for an update

You've been using your good friend IE for quite some time now. It has been a reliable companion for probably the last 20 years.

Unfortunately, due to technology constantly evolving, we would like to kindly ask you to update your browser to one of your liking from the ones listed below. This will ensure that you're going to have good time on our site. Actually, any site really.

Farewell, Internet Explorer.

Så meget kan du spare med en varmepumpe

Indsneet hus

Er du bekymret over elpriserne?

Bare rolig. Du kan gøre meget for at reducere dine omkostninger. Følg vores energitips og undersøg, hvilken varmekilde der er mest effektiv til netop dit hus. Derefter kan du ringe til en VE-certificeret installatør eller en leverandør, som Vaillant, og høre, hvilken variant der passer bedst til dig.

I dag er varmepumper den mest almindelig måde at opvarme huse på hos vores naboer i Sverige. De er bæredygtige, eftersom energien hentes fra luften, jorden eller vandet – og er perfekte at kombinere med solceller. De sænker dine omkostninger, eftersom de anvender naturligt fornyelig energi fra naturen. Desuden er installation tilskudsberettiget, hvilket sænker omkostningerne yderligere. Varmepumper gør dig også uafhængig, eftersom driftsomkostningerne påvirkes minimalt af stigende energipriser.

To børn leger med en vandspreder i haven

Effektivt og klimavenlig

En varmepumpe er en investering, som leverer op til 90 % af husets årlige energibehov, samtidig med at den mindsker aftrykket på miljøet. Hvilken type du vælger, afhænger af, hvor meget varme og varmt vand husholdningen bruger, hvor i landet du bor og hvilken opvarmning og ventilation huset har i dag.

Siden 1970’erne er den tekniske udvikling accelereret, og moderne modeller leverer op til fem gange så meget varme som den elektricitet, de bruger. Alle varianter har lang levetid – i top ligger jordvarmepumpen med ca. 15-20 år, og med optimeret drift og installation kan den i visse tilfælde holde i op til 30 år. Man kan søge tilskud til en varmepumpe via Energistyrelsen/Sparenergi, som er en ”bygningspulje” staten fordeler i puljer i løbet af året og helt indtil 2026.

Vaillants varmepumper er et resultat af mere end 145 års erfaring og avanceret teknisk forskning. Produkterne er effektive, driftsikre og støjsvage – specialdesignede til vores nordiske klima.

Forskellige typer varmepumper

Varmepumpe ved siden af et tøjstativ

Jordvarmepumper

Uanset om du vælger at få jordvarme med jordslanger eller med en boring, kan du se frem til et super-effektivt varmeanlæg med store energibesparelser. Et jordvarmeanlæg udnytter energien i jorden optimalt og kan producere omkring 3-4 gange så meget energi, som det forbruger. Det vil sige, at for hver 1 kilowatt elektricitet, du bruger i strøm, får du 3-4 kilowatt varme igen.

  • Sådan meget sparer du pr. år: Op til ca. 70-75 % (i visse tilfælde op til 80 %)

Læs mere om jordvarmepumper

Varmepumpe i en baghave

Luft til vand varmepumper

Henter energi fra udendørsluften og overfører den til et vandbaseret system. Den kan levere tilstrækkelig varme til din bolig året rundt, også når der er frost i luften. Kort og godt, så omdanner den varmenergien i udeluften til varme i rummet og varmt brugsvand.Vaillants klimavenlige luft til vand varmepumpe aroTHERM plus er en af de få i branchen med det naturlige og energibesparende kølemiddel R290, som leverer en fremløbstemperatur* på op til 75 °C og har lav miljøpåvirkning. Driften er støjsvag, og du kan styre systemet via din mobil.

*Den temperatur, som vandet har, når det strømmer fra varmeveksleren frem mod radiatoren.

  • Sådan meget sparer du pr. år: Op til ca. 50-60 %

Læs mere om luft til vand varmepumper

Climavair i et grønt rum

Luft til luft varmepumper

Anvendes ofte som supplement til direkte elvarme i små huse og sommerhuse. De henter energi fra udeluften og overfører den til indendørsluften ved hjælp af en ventilator. Løsningen er meget prisgunstig med lav installations- og vedligeholdelsesomkostninger og dækker cirka halvdelen af varmebehovet, men varmer ikke varmt vand. Luft til luft varmepumper fungerer bedst ved åben planløsning. En fordel er, at Vaillants model også kan anvendes som AC om sommeren.

  • Sådan meget sparer du pr. år: Op til ca. 40-50 %

Læs mere om luft til luft varmepumper