It's time for an update

You've been using your good friend IE for quite some time now. It has been a reliable companion for probably the last 20 years.

Unfortunately, due to technology constantly evolving, we would like to kindly ask you to update your browser to one of your liking from the ones listed below. This will ensure that you're going to have good time on our site. Actually, any site really.

Farewell, Internet Explorer.

Familien Lorenzen – kvalitet og driftsikkerhed i det nordiske klima

Lykkeligt par kigger mod kameraet

Kvalitet var alfa og omega for familien Lorenzen, da de søgte et grønt alternativ som erstatning for et gammelt oliefyr.

Varmepumpe i en baghave

Familien Lorenzen fra Haderslev havde to muligheder: Enten skulle de flytte til et nyt område og bygge deres eget hus helt fra bunden, eller også skulle de renovere deres parcelhus fra halvfjerdserne. Valget faldt på det sidste, og det betød blandt andet, at det 20 år gamle og larmende oliefyr i bryggerset skulle udskiftes. Men hvilken løsning skulle de vælge?

Søren Lorenzen, som er uddannet mekaniker og arbejder som servicetekniker, har været med til at renovere forskellige huse gennem tiden, og da han og familien gerne vil bidrage til den grønne omstilling, besluttede han sig derfor for at sætte sig grundigt ind i markedet for varmepumper.

”Jeg søgte på nettet og meldte mig blandt andet ind i flere facebookgrupper om varmepumper. Her blev jeg hurtigt opmærksom på, at vi gerne ville have en, der er testet i det nordiske klima, da jeg læste om flere, der havde haft bøvl med varmepumper produceret i Asien,” siger Søren Lorenzen.

Derfor fik han hurtigt interesse for tyskproducerede Vaillant, der fik god omtale på diverse fora, og som netop er testet i forhold til kulde og fugt og således passer til klimaet i Norden.

Kunde, der bruger et Vaillant-produkt

Anerkendt mærke med driftsikkerhed

Søren Lorenzen inviterede alligevel repræsentanter for tre forskellige varmepumpefirmaer til at give et tilbud for at være helt sikker på sit valg. Her var det Allan Hansen fra Søberg VVS Service, der med en Vaillant-løsning overbeviste ham om, at det var den rette vej at gå.

Allan Hansen beregnede fx det forventede energiforbrug med kun 5 kilowatts difference, da Søren Lorenzen regnede efter, og det imponerede ham, at det var så nøjagtigt.

”For mig var det vigtigt, at den var driftsikker, at pris og kvalitet hang godt sammen, og så var jeg tryg ved, at det var et anerkendt mærke, som et lokalt VVS-firma kunne hjælpe os med. Allan prøvede ikke at oversælge mig noget, da han forklarede om luft til vand varmepumpens egenskaber. Han var helt reel, og det gjorde mig tryg, ” siger Søren Lorenzen.

Han var også glad for, at der heller ikke var noget ’skjult’ i det samlede tilbud fra Søberg VVS Service, så det var tydeligt, hvor stor en post varmepumpen ville udgøre i det samlede renoveringsbudget.

lykkeligt par, der sidder i en sofa og kigger på hinanden

Vælg kvalitet til det nordiske klima

Selve installationen tog to dage. Søren Lorenzen tog en fridag, da de begyndte – både så han kunne besvare eventuelle spørgsmål, men også fordi, han syntes, at det var spændende at følge den håndværksmæssige proces. Og alt forløb helt som aftalt: Det larmende oliefyr i bryggerset er nu væk, og istedet er der installeret en lydsvag aroTHERM plus (10 kW) med uniTOWER og buffertank.

Selve installationen tog to dage. Søren Lorenzen tog en fridag, da de begyndte – både så han kunne besvare eventuelle spørgsmål, men også fordi, han syntes, at det var spændende at følge den håndværksmæssige proces. Og alt forløb helt som aftalt: Det larmende oliefyr i bryggerset er nu væk, og istedet er der installeret en lydsvag aroTHERM plus (10 kW) med uniTOWER og buffertank.

Fakta

Familie: Søren 46 år, Malin 42 år, Mathilde 18 år, Sofie 14 år.
Hjem: Parcelhus på 175 m2 fra 1973
Tidligere energiløsning: Oliefyr
Udfordring med den tidligere løsning: Oliefyret var 20 år og skulle udskiftes, og familien var i øvrigt trætte af, at det stod og optog plads og larmede inde i deres bryggers. Derudover over vil familien gerne bidrage til den grønne omstilling i deres valg af energikilde.
Løsning: Luft til vand varmepumpe aroTHERM plus (10 kW) med uniTOWER og buffertank
Besparelse førstedriftsår:: 11.205 kr.
lykkeligt par går, holder i hånd og kigger på hinanden

Læs mere