It's time for an update

You've been using your good friend IE for quite some time now. It has been a reliable companion for probably the last 20 years.

Unfortunately, due to technology constantly evolving, we would like to kindly ask you to update your browser to one of your liking from the ones listed below. This will ensure that you're going to have good time on our site. Actually, any site really.

Farewell, Internet Explorer.

Naturlig ydeevne med R290-kølemiddel (CARE 40)

R290 kølemiddel til varmepumper

Vælg miljøvenlig opvarmning med en eminent ydeevne

Vi står over for massive klimaudfordringer og skal beskytte miljøet bedst muligt - og det er her, at varmepumper kommer ind i billedet: For de er autonome energienheder, der drives af vedvarende energi.

I Vaillant har vi tradition for at sætte nye standarder på markedet for varmepumpeløsninger, og vi arbejder konstant på at gøre hver eneste komponent i vores produkter endnu mere grøn. Det er derfor, at vores aroTHERM plus varmepumpe kører på det naturlige kølemiddel R290.

R290 har nemlig klare fordele sammenlignet med andre kølemidler: Et lavt globalt opvarmningspotentiale (GWP), høje effektivitetsværdier og en høj fremløbstemperatur på op til 75 °C, hvilket gør det perfekt til brug i eksisterende bygninger med radiatorer.

R290badge

Hvad er R290 ?

R290 er den tekniske betegnelse for det naturlige kølemiddel, der også er kendt som propan. Det bliver allerede brugt i mange ting i dagligdagen, fx i køleskabe, i aircondition og endda i hårspray.

Brugen af R290 er stødt stigende, og det er den, fordi kølemidlet har en lav miljøpåvirkning, samtidig med at det har eminente termodynamiske egenskaber. R290-kølemidlet er ikke giftigt og har et ODP (Ozone Depletion Potential, ozonlagsnedbrydende potentiale) på 0, som sammen med et lavt GWP gør R290 til det oplagte kølemiddel til varmepumper.

Vaillant er en af de første virksomheder, der bruger det miljøvenlige kølemiddel i varmepumper.

Hvad er det globale opvarmningspotentiale (GWP)?

Jo højere GWP-værdi, jo værre for klimaet. GWP er en sammenlignende værdi, der angiver drivhuseffekten af en drivhusgas, som fx et kølemiddel, hvis det blev frigivet i miljøet.
Eksempler på GWP for nogle kølemidler:

 • CO₂: 1
 • R290: 3
 • R32: 675
 • R410A: 2.088
Værdien angiver, hvor meget en given masse af kølemidlet bidrager til den globale opvarmning sammenlignet med den samme masse af CO₂. R290 har tre gange så stor klimapåvirkning som CO₂ og har derfor en GWP-værdi på 3. For at beregne CO₂-påvirkningen fra et kølemiddel bliver mængden i varmepumpen ganget med GWP-værdien.

R410A vs. R290

Fordele ved at vælge en aroTHERM plus med R290

 • Højere effektivitet og lavere driftsomkostninger

  aroTHERM plus-varmepumpen med R290 har en høj ydeevne ved lave udetemperaturer og en imponerende COP på op til 5,4 kW. Det betyder, at over 80 % af den nødvendige energi kommer fra luften. Vælg aroTHERM plus, hvis du vil have lavere driftsomkostninger og højere energieffektivitet.
 • Ideel til eksisterende bygninger med ældre radiatorer

  aroTHERM plus med R290 er ideel til eftermontering i eksisterende bygninger med radiatorer, der har brug for højere temperaturer end dem med gulvvarme. Kølemidlet kan erstatte fossile varmesystemer til fremløbstemperaturer på op til 55 °C, hvilket gør det til et bæredygtigt valg, der bidrager til den grønne omstilling.
 • Øget komfort med varmt vand

  aroTHERM plus med R290 tilbyder varmtvandstemperaturer på op til 70 °C i varmepumpetilstand. Derfor er den ideel til vores uniTOWER plus hydrauliske løsning med en 190-liters lagertank. Den giver 25% mere varmt vand end aroTHERM split, hvilket svarer til seks brusebade. Vil du have større varmtvandskomfort, kan du vælge en kompakt uniTOWER-installation i 300-, 400- eller 500-liters uniSTOR exclusive.
 • Bidrager til den grønne omstilling

  aroTHERM plus er miljøvenligt og dermed et fremtidssikret valg. R290 er nemlig et bedre kølemiddel for miljøet, fordi dets globale opvarmningspotentiale (GWP) kun har en GWP-værdi på 3 modsat andre kølemidler.