It's time for an update

You've been using your good friend IE for quite some time now. It has been a reliable companion for probably the last 20 years.

Unfortunately, due to technology constantly evolving, we would like to kindly ask you to update your browser to one of your liking from the ones listed below. This will ensure that you're going to have good time on our site. Actually, any site really.

Farewell, Internet Explorer.

Geotermisk sonde

Geotermiske sonder (GTP) er ligesom geotermiske solfangere varmevekslere, der udnytter jordens termiske energi. De geotermiske sonder bruges sammen med en brine-vand-varmepumpe (geotermisk varmepumpe) til at producere varme til varmesystemet og varmt vand. De støttes af regeringen som en af de miljøvenlige varmepumper.

I modsætning til jordvarmesamlerne, som lægges fladt, men kun lige under frostgrænsen, optager jordvarmesonderne meget lidt plads på grunden. De bruger geotermisk energi fra dybderne, som konstant er mellem 5 og 10 grader i gennemsnit hele året rundt. Jordvarmesonden lægges lodret i en dybde på mellem 30 og 200 meter, hvilket kræver boretilladelse.

Brine, en blanding af vand og frostvæske med et meget lavt kogepunkt, cirkulerer inde i den geotermiske sonde. Brine-vand-varmepumpen komprimerer dampen, øger temperaturen og overfører den til varmelagringstankene til opvarmning og brugsvand. Saltvandsvarmepumper med geotermiske sonder har en fremragende effektivitet, men er dyrere end geotermiske varmeopsamlere på grund af det borearbejde, der er involveret.