It's time for an update

You've been using your good friend IE for quite some time now. It has been a reliable companion for probably the last 20 years.

Unfortunately, due to technology constantly evolving, we would like to kindly ask you to update your browser to one of your liking from the ones listed below. This will ensure that you're going to have good time on our site. Actually, any site really.

Farewell, Internet Explorer.

Rumtermostat

En rumtermostat er en integreret del af moderne varmesystemer. I modsætning til en standardtermostat, som også kaldes en temperaturregulator, er en rumtermostat ikke fastgjort til radiatoren og måler den faktiske temperatur i det pågældende rum. Rumtermostater fås som manuelt programmerbare enheder ved hjælp af knapper eller touch screen, og til brug via en app i smart home-systemer.

Sensorer måler den faktiske temperatur i et rum. En mikrocomputer sammenligner denne værdi med den forudindstillede måltemperatur (kontrolværdi). Hvis der er en forskel (kontrolværdi), beder rumtermostaten aktuatoren om at modtage et tilsvarende signal og regulere temperaturen ved at levere mere eller mindre opvarmningsvand gennem varmeventilen. Det reducerer varmeomkostningerne og giver mere komfort.

Rumtermostater kan installeres i flere rum eller kun i et referencerum, også kendt som et kontrolrum. De skal installeres på et sted, der er beskyttet mod træk og direkte sollys, og som ikke er skjult. Det ideelle referencerum er et stort opholdsrum med et varmebehov, der svarer til gennemsnittet af alle rum.