It's time for an update

You've been using your good friend IE for quite some time now. It has been a reliable companion for probably the last 20 years.

Unfortunately, due to technology constantly evolving, we would like to kindly ask you to update your browser to one of your liking from the ones listed below. This will ensure that you're going to have good time on our site. Actually, any site really.

Farewell, Internet Explorer.

Solcellepumpe

En solpumpe er en komponent i et solvarmesystem. Den flytter solvæsken og transporterer den til solvarmelagertanken. I større solvarmesystemer kan solpumper også kobles sammen som en solpumpegruppe for at levere en større pumpekapacitet.

Solarpumper har en elektrisk drevet motor, der driver et skovlhjul, som cirkulerer solvæsken, og derfor kaldes de også solcirkulationspumper. Solpumpemotoren er beskyttet mod indtrængning af solvæsken af en kapsel og mod overophedning ved at være monteret ved solfangerens køligere returløb.

Hvis temperaturen mellem solfangeren og buffertanken falder til under den angivne temperatur, tænder en solvarmeregulator for den. I moderne solarpumper bestemmer solstyringen også mængden af solvæske, der skal cirkuleres og transporteres til buffertanken. Der findes særlige solarpumper til klargøring af brugsvand, og de forhindrer dannelsen af legionella ved konstant at cirkulere det i ferskvandskredsløbet. Den elektricitet, der kræves til driften, er meget lav sammenlignet med standardcirkulationspumper og kan genereres af et fotovoltaisk system. Brugen af solcellepumper er subsidieret af regeringen.