It's time for an update

You've been using your good friend IE for quite some time now. It has been a reliable companion for probably the last 20 years.

Unfortunately, due to technology constantly evolving, we would like to kindly ask you to update your browser to one of your liking from the ones listed below. This will ensure that you're going to have good time on our site. Actually, any site really.

Farewell, Internet Explorer.

Solenergi

Solenergi er den almindelige betegnelse for elektricitet, der produceres af fotovoltaiske systemer. Solens naturlige energi bruges som energikilde og omdannes til elektricitet ved hjælp af fotovoltaisk teknologi.

Systemer til produktion af solenergi består af et netværk af fotovoltaiske moduler, som igen består af sammenkoblede solceller. Solceller er lavet af silicium. De positivt og negativt ladede atomer i det øverste lag reagerer på solstrålingen og vandrer mellem de mange lag i solcellerne. En inverter i solcelleanlægget omdanner den genererede jævnstrøm til vekselstrøm, dvs. til husholdningselektricitet.

For at den producerede solcellestrøm ikke skal forbruges med det samme eller sendes ind i det offentlige elnet, når der er brug for den, har solcelleanlæg normalt en lagertank til solcellestrøm. Når de bruges i kombination med andre energigeneratorer som varmepumper, solvarme eller andre varmesystemer, der kræver elektricitet til deres drift, kan solenergisystemer sikre en høj grad af uafhængighed af eludbydere. Solenergi er, ligesom andre vedvarende energikilder, subsidieret.