It's time for an update

You've been using your good friend IE for quite some time now. It has been a reliable companion for probably the last 20 years.

Unfortunately, due to technology constantly evolving, we would like to kindly ask you to update your browser to one of your liking from the ones listed below. This will ensure that you're going to have good time on our site. Actually, any site really.

Farewell, Internet Explorer.

Solvarmeenergi

Solvarmeenergi omdanner ikke solenergi til elektricitet, som fotovoltaiske systemer gør, men snarere til varme, der kan bruges til at producere varmt brugsvand og til at understøtte varmesystemet.

Rækker af solfangerrør fyldt med en solfangervæske, som for det meste er en blanding af vand og propylenglycol, er installeret på taget. Overfladearealets størrelse afhænger bl.a. af, hvor mange mennesker der bor i husstanden. Solvæsken absorberer solenergien, indtil den er tilstrækkeligt opvarmet, og overfører den via en varmeveksler til en buffertank i solvarmesystemet. Solvæsken køler derefter ned, pumpes tilbage til solfangerne og fuldender cyklussen.

Lagertanken i solvarmesystemet kan forsyne huset med varme, selv når solen ikke skinner. Om vinteren er der dog ikke nok solenergi til rådighed, så solvarmeenergi bruges normalt som supplement til andre vandvarmere og varmesystemer eller i ejendomme, der bruges i sæsonen. Solvarmeenergi i huset er generøst subsidieret af regeringen (gælder ikke for sommerhuse osv.).