It's time for an update

You've been using your good friend IE for quite some time now. It has been a reliable companion for probably the last 20 years.

Unfortunately, due to technology constantly evolving, we would like to kindly ask you to update your browser to one of your liking from the ones listed below. This will ensure that you're going to have good time on our site. Actually, any site really.

Farewell, Internet Explorer.

Termostat

En termostat styrer den individuelle rumtemperatur og er en del af varmesystemet. Der findes mekaniske og elektroniske termostater. Begge termostater er udstyret med en integreret temperatursensor, som styrer vandstrømmen i radiatoren i overensstemmelse med den omgivende temperatur. Hvis temperaturen falder under det indstillede niveau, trækker et stof sig sammen i mekaniske termostater, og en returfjeder åbner ventilen til det varme vand. I elektroniske termostater sender sensorer åbningskommandoen til en motor, som derefter åbner ventilen. Når den ønskede temperatur er nået, lukker ventilen automatisk.

Mekaniske termostater har typisk en skala, der spænder fra et snefnugsymbol og 1 til 5. Elektroniske termostater og fjerntermostater kan programmeres nøjagtigt til graden. Derudover er det muligt at indstille specifikke tidspunkter for opvarmningen. Nogle digitale radiotermostater, som er koblet til et smart home og styres via apps, er også udstyret med vinduessensorer, som reducerer varmeeffekten, når et vindue er åbent. Mekaniske termostater øger derefter varmeeffekten for at kompensere for temperaturfaldet.