Find
Find din Vaillant-partner

Familien Lorenzen – kvalitet og driftsikkerhed i det nordiske klima

Kvalitet var alfa og omega for familien Lorenzen, da de søgte et grønt alternativ som erstatning for et gammelt oliefyr.

Familien Lorenzen fra Haderslev havde to muligheder: Enten skulle de flytte til et nyt område og bygge deres eget hus helt fra bunden, eller også skulle de renovere deres parcelhus fra halvfjerdserne. Valget faldt på det sidste, og det betød blandt andet, at det 20 år gamle og larmende oliefyr i bryggerset skulle udskiftes. Men hvilken løsning skulle de vælge?

Søren Lorenzen, som er uddannet mekaniker og arbejder som servicetekniker, har været med til at renovere forskellige huse gennem tiden, og da han og familien gerne vil bidrage til den grønne omstilling, besluttede han sig derfor for at sætte sig grundigt ind i markedet for varmepumper.

”Jeg søgte på nettet og meldte mig blandt andet ind i flere facebookgrupper om varmepumper. Her blev jeg hurtigt opmærksom på, at vi gerne ville have en, der er testet i det nordiske klima, da jeg læste om flere, der havde haft bøvl med varmepumper produceret i Asien,” siger Søren Lorenzen.

Derfor fik han hurtigt interesse for tyskproducerede Vaillant, der fik god omtale på diverse fora, og som netop er testet i forhold til kulde og fugt og således passer til klimaet i Norden.

Anerkendt mærke med driftsikkerhed

Søren Lorenzen inviterede alligevel repræsentanter for tre forskellige varmepumpefirmaer til at give et tilbud for at være helt sikker på sit valg. Her var det Allan Hansen fra Søberg VVS Service, der med en Vaillant-løsning overbeviste ham om, at det var den rette vej at gå.

Allan Hansen beregnede fx det forventede energiforbrug med kun 5 kilowatts difference, da Søren Lorenzen regnede efter, og det imponerede ham, at det var så nøjagtigt.

”For mig var det vigtigt, at den var driftsikker, at pris og kvalitet hang godt sammen, og så var jeg tryg ved, at det var et anerkendt mærke, som et lokalt VVS-firma kunne hjælpe os med. Allan prøvede ikke at oversælge mig noget, da han forklarede om luft til vand varmepumpens egenskaber. Han var helt reel, og det gjorde mig tryg, ” siger Søren Lorenzen.

Han var også glad for, at der heller ikke var noget ’skjult’ i det samlede tilbud fra Søberg VVS Service, så det var tydeligt, hvor stor en post varmepumpen ville udgøre i det samlede renoveringsbudget.

Vælg kvalitet til det nordiske klima

Selve installationen tog to dage. Søren Lorenzen tog en fridag, da de begyndte – både så han kunne besvare eventuelle spørgsmål, men også fordi, han syntes, at det var spændende at følge den håndværksmæssige proces. Og alt forløb helt som aftalt: Det larmende oliefyr i bryggerset er nu væk, og istedet er der installeret en lydsvag aroTHERM plus (10 kW) med uniTOWER og buffertank.

Hans bedste råd til andre, der er i tvivl om, hvilken løsning de skal vælge, hvis de skal erstatte et oliefyr, er: Tænk grønt, og husk at vælge en varmepumpe, der kan klare det danske klima. Og vælg så et mærke, der er driftsikkert, hvor pris og kvalitet hænger sammen. Alt det opfylder Vaillant for ham og resten af familien Lorenzen.

Fakta

Familie: Søren 46 år, Malin 42 år, Mathilde 18 år, Sofie 14 år.
Hjem: Parcelhus på 175 m2 fra 1973
Tidligere energiløsning: Oliefyr
Udfordring med den tidligere løsning: Oliefyret var 20 år og skulle udskiftes, og familien var i øvrigt trætte af, at det stod og optog plads og larmede inde i deres bryggers. Derudover over vil familien gerne bidrage til den grønne omstilling i deres valg af energikilde.
Løsning: Luft til vand varmepumpe aroTHERM plus (10 kW) med uniTOWER og buffertank
Besparelse førstedriftsår:: 11.205 kr.

ALLE DELE I ENERGIGUIDEN

DEL 1: Gennemgå dit energiforbrug

Tema: Gennemgå din adfærd og tag aktive valg for at spare energi i dit hjem

Sådan kan du enkelt spare energi i hverdagen

Vil du spare energi derhjemme og nemt gøre en indsats for både dit budget og klimaet? Her er en række tips, som gør dig mere energismart i hverdagen.

Her er hjemmets største energityve

Vil du spare energi i hjemmet uden at give afkald på komforten? En god start er at have styr på, hvilke funktioner og apparater der sluger mest energi.

Gem nu Resultater øjeblikkeligt

Spar energi i køkkenet: Her er de vigtigste tips

Køkkenet er hjemmets hjerte. Et rum, som bliver brugt, kræver energi. Men hvordan kan vi spare energi på en enkel måde? Her er en række tips, som kan gøre en forskel for dig.

DEL 2: Hvordan opvarmer du dit hus?

Tema: Vejledning om forskellige varmeløsninger og fordelene ved varmepumper.

Den bedste opvarmning til dit hus

Hvordan varmer jeg bedst mit hus op? I takt med stigende priser bliver spørgsmålet stadig vigtigere eftersom opvarmning og varmt vand står for absolut størsteparten af energiomkostningerne. Heldigvis går rentable og klimasmarte valg ofte hånd i hånd.

Så meget kan du spare med en varmepumpe

Er du bekymret over elpriserne? Bare rolig. Du kan gøre meget for at reducere dine omkostninger. Følg vores energitips og undersøg, hvilken varmekilde der er mest effektiv til netop dit hus.

De ti oftest stillede spørgsmål om varmepumper

Christian Petersen, Produktchef Varmepumper, Vaillant Norden, besvarer forbrugernes spørgsmål.

Del 3: På ”Vaillant-vej” i Silkeborg har størstedelen af nabolaget skiftet til varmepumpe

Tema: Kunder fortæller: Sådan sparede vi energi

Familien Ernshof – Klima

Klima spillede en vigtig rolle, da familien Ernshof skiftede til varmepumper.

Familien Iversen – Økonomi

”Vores bekymring var, at det måske var lidt dyrt at få, men efter at have set nogle beregninger, var vi ikke i tvivl."

Familien Worup – Lyd og udseende

"Den er bare en del af vores hus og ejendom." Lyden er kun "en mild susen."

Familien Lorenzen – kvalitet og driftsikkerhed i det nordiske klima

Kvalitet var alfa og omega for familien Lorenzen, da de søgte et grønt alternativ som erstatning for et gammelt oliefyr.

Så blev Kassebølle Friskole både grønnere og skønnere

Som led i Kassebølle Friskoles grønne profil er det gamle oliefyr blevet udskiftet med fem varmepumper fra Vaillant.

Fodformet og flippet? Sådan behøver miljøvenlige valg ikke være

Familien Bullinger i Hvidovre har bygget et hus, der skal sætte så lille aftryk på klimaet som muligt – både hvad angår materialernes holdbarhed, nedbrydelighed og drift. Det er derfor ingen tilfældighed, at valget af en grøn varmeløsning er faldet på en varmepumpe fra Vaillant.

Trustpilot