Find
Find din Vaillant-partner

Så blev Kassebølle Friskole både grønnere og skønnere

Som led i Kassebølle Friskoles grønne profil er det gamle oliefyr blevet udskiftet med fem varmepumper fra Vaillant – som til gengæld drives med el fra de havbaserede vindkraftværker tæt på øen. En virkelig miljøvenlig løsning, som samtidigt forbedrer varmekomforten i lokalerne.

Skolen ligger i nærheden af Rudkøbing midt på Langeland, tæt på skov, strand og hav. Her går ca. 90 elever fra børnehaveklasse til 10. klasse, samt ca. 35 børn i vuggestue og børnehave.

– Vi er meget tilfredse med vores varmepumper, og det føles rigtigt godt, at både varmepumperne og den el, der driver dem, er baseret på energi fra naturen. Vi vil gerne være en grøn skole, siger skoleleder Bitten Guldbjerg 

Friskolen er tydeligt præget af det menneske- og livssyn, der er arvet fra Grundtvig og Kold – og med et nært samarbejde mellem forældre, lærere og elever. Forældrene sidder i bestyrelsen, hjælper til med meget af det praktiske og betaler også skolepenge. 

Mere komfort for pengene

Eftersom skolen er privatejet, men samtidig statsstøttet på baggrund af deres elevtal, endte de ”mellem to stole” når det gælder statslige tilskud. Det betød, at de ikke fik offentlig støtte til investeringen. Men eftersom en bæredygtig energiløsning var vigtig for skolen, besluttede man alligevel at føre planen ud i livet og fik bl.a. hjælp af en energikonsulent. Ønsket var i første omgang at få mere komfort for pengene og med den nye energikilde blive en mere bæredygtig skole.

– Og det har vi helt sikkert fået. Vi har fået en meget mere ensartet varme i lokalerne, hvilket er skønt for os alle og samtidigt godt for vores bygninger. Derudover kan vi via apps styre varmen i de forskellige bygninger både dag og nat afhængigt af anvendelsen, og i skoleferien har vi sænket energiforbruget til et minimum, siger Bitten Guldbjerg.

Per Møllemand fra Møllemands VVS stod for installationen, hvor fem aroTHERM split luft til vand varmepumper fra Vaillant blev kaskadeinstalleret for at dække opvarmningsbehovet for alle skolens lokaler – fra klasseværelser og spisesal til gymnastiksalen.

– Installationen blev udført i 2021. Vi placerede indedelen i det gamle fyrrum og udedelen lige uden for bygningen. Ved det seneste service i oktober 2022 aflæste vi energiforbruget til 36.000 kWh så energieffektiviteten på opvarmningen er helt sikkert steget markant sammenlignet med den tidligere løsning med oliefyr, siger Per Møllemand.

Optimering er alfa og omega

Per Møllemand trives med sit job og kan godt lide at finde den helt rigtige løsning, der passer til den enkelte kunde og dennes behov. Derefter handler det også om at installere anlægget korrekt fra rørdimensioner til anlæggets placering, fortsætter han.

– Beregningen er nøglen for at finde den perfekte løsning og derefter optimerer vi hver maskine, så kunden sparer så meget energi som muligt. Vi plejer at komme tilbage en til to gange efter installationen, så anlæggets optimering er perfekt, siger Per Møllemand.

Det unikke ved varmepumper er, at de faktisk flerdobler den energi, de får ind gennem kredsløbet. Så vælger man kvalitet og den korrekte installation, er man sikret lydsvag, grøn energi og god samvittighed.

Vaillant er en af Europas førende producenter inden for innovativ opvarmnings- og varmtvandsproduktion og tilbyder miljøvenlige, intelligente og energibesparende varmesystemer til en- eller flerfamiliehuse samt individuelle løsninger til industrien og erhvervslivet.

FAKTA

Mange fordele med aroTHERM split!

aroTHERM split er det perfekte valg til nybyggeri, da den er utrolig effektiv, specielt ved lave fremløbstemperaturer og i kombination med gulvvarme. Også ved renovering og udskiftning af varmeanlæg er aroTHERM split en oplagt mulighed for at anvende de vedvarende energiressourcer til boligopvarmning.

  • Fleksibel og optimal varmeløsning for nybyg og renovering
  • og gennemtestet udvikling og produktion
  • SCOP-værdi på op til 4,60
  • Fremløbstemperatur på op til 62°C
  • Højeste produktkvalitet med lang levetid
  • Enkel installation og montering udenfor, mere plads indendøre
  • Mulighed for Appstyring via VR 921

ALLE DELE I ENERGIGUIDEN

DEL 1: Gennemgå dit energiforbrug

Tema: Gennemgå din adfærd og tag aktive valg for at spare energi i dit hjem

Sådan kan du enkelt spare energi i hverdagen

Vil du spare energi derhjemme og nemt gøre en indsats for både dit budget og klimaet? Her er en række tips, som gør dig mere energismart i hverdagen.

Her er hjemmets største energityve

Vil du spare energi i hjemmet uden at give afkald på komforten? En god start er at have styr på, hvilke funktioner og apparater der sluger mest energi.

Gem nu Resultater øjeblikkeligt

Spar energi i køkkenet: Her er de vigtigste tips

Køkkenet er hjemmets hjerte. Et rum, som bliver brugt, kræver energi. Men hvordan kan vi spare energi på en enkel måde? Her er en række tips, som kan gøre en forskel for dig.

DEL 2: Hvordan opvarmer du dit hus?

Tema: Vejledning om forskellige varmeløsninger og fordelene ved varmepumper.

Den bedste opvarmning til dit hus

Hvordan varmer jeg bedst mit hus op? I takt med stigende priser bliver spørgsmålet stadig vigtigere eftersom opvarmning og varmt vand står for absolut størsteparten af energiomkostningerne. Heldigvis går rentable og klimasmarte valg ofte hånd i hånd.

Så meget kan du spare med en varmepumpe

Er du bekymret over elpriserne? Bare rolig. Du kan gøre meget for at reducere dine omkostninger. Følg vores energitips og undersøg, hvilken varmekilde der er mest effektiv til netop dit hus.

De ti oftest stillede spørgsmål om varmepumper

Christian Petersen, Produktchef Varmepumper, Vaillant Norden, besvarer forbrugernes spørgsmål.

Del 3: På ”Vaillant-vej” i Silkeborg har størstedelen af nabolaget skiftet til varmepumpe

Tema: Kunder fortæller: Sådan sparede vi energi

Familien Ernshof – Klima

Klima spillede en vigtig rolle, da familien Ernshof skiftede til varmepumper.

Familien Iversen – Økonomi

”Vores bekymring var, at det måske var lidt dyrt at få, men efter at have set nogle beregninger, var vi ikke i tvivl."

Familien Worup – Lyd og udseende

"Den er bare en del af vores hus og ejendom." Lyden er kun "en mild susen."

Familien Lorenzen – kvalitet og driftsikkerhed i det nordiske klima

Kvalitet var alfa og omega for familien Lorenzen, da de søgte et grønt alternativ som erstatning for et gammelt oliefyr.

Så blev Kassebølle Friskole både grønnere og skønnere

Som led i Kassebølle Friskoles grønne profil er det gamle oliefyr blevet udskiftet med fem varmepumper fra Vaillant.

Fodformet og flippet? Sådan behøver miljøvenlige valg ikke være

Familien Bullinger i Hvidovre har bygget et hus, der skal sætte så lille aftryk på klimaet som muligt – både hvad angår materialernes holdbarhed, nedbrydelighed og drift. Det er derfor ingen tilfældighed, at valget af en grøn varmeløsning er faldet på en varmepumpe fra Vaillant.

Trustpilot