Find
Find din Vaillant-partner

Familien Ernshof købte en varmepumpe af hensyn til klimaet

På ”Vaillant-vej” i Silkeborg har størstedelen af nabolaget skiftet til varmepumpe

Familien Ernshof - Klima

I et villaområde i Silkeborg har mange af beboerne valgt at få installeret varmepumper fra Vaillant – så mange at man kunne kalde området for ”Vaillant-vej”. Det er der forskellige årsager til, som fx klima, der spillede en vigtig rolle i skiftet til varmepumpe for familien Ernshof.

”Vi kunne godt have valgt at få et nyt gasfyr og vente på, at fjernvarme blev en mulighed, men vi tænkte, at vi ville have en langsigtet løsning – også for de kommende generationer, som vi tænker på. Vi har solceller på taget i forvejen, og vi har snakket om, at vi gerne vil have et ”nulenergi-hus”, så vi bruger det, som vi selv producerer. Derfor blev det en varmepumpe,” siger Ken Ernshof, der varmt anbefaler løsningen.

Han oplyser, at det gik overraskende hurtigt at få installeret den nye varmepumpe. Det tog installatøren én enkelt arbejdsdag at installere en luft til vand varmepumpe, som har sikret familien en bedre og billigere varmekilde end deres gamle naturgas-fyr. Ifølge ham kom installatøren tidlig morgen og om aftenen var den installeret.

For Familien Ernshof var det også vigtigt at anskaffe sig en løsning, hvor de kunne genbruge husets gamle radiatorsystem, så det ikke blev overflødigt. Men de overvejede også at anskaffe sig et nyt naturgasfyr:

”Vi skulle under alle omstændigheder skifte, fordi vores gasfyr var ved at blive utæt. Så kunne vi læse alle steder, at gaspriserne var ved at gå amok, og så ringede vi rundt for at høre mere om varmepumperne,” siger han.

Typisk kan der gå mellem 2-3 måneder, fra en kundes første henvendelse og mødet med installatøren til man får installeret sin nye varmepumpe.

Helt overordnet er varmepumpen et mere effektivt og bæredygtigt varmesystem sammenlignet med konventionelle systemer som fx gas- eller oliefyr. Varmepumpen brænder ikke fossile brændstoffer af, men i stedet udvinder varmepumpen energi fra luft, jord eller grundvand og omdanner det til energi.

Samtidig havde familien bekymringer ift. hvor meget anlægget ville støje.

”Det eneste, vi blev enige med vores naboer om, var, at vi ikke skulle blive uvenner over anlægget, så vi snakkede lidt undervejs om, hvilke varmepumper vi skulle have, og, hvor de skulle placeres. OG der har ikke været nogen problemer med støjen overhovedet. Det var også en af årsagerne, til at vi valgte Vaillant, fordi det var det anlæg, der støjede mindst sammenlignet med de andre modeller, vi kiggede på.”

Fakta

Familie: Ken 55år, Mona 56 år og Tobias 27 år.

Hjem: Villa 182m2 fra 1963

Tidligere energiløsning: Naturgas

Udfordring med den tidligere løsning: Vi har solceller på taget, og vil vi gerne have et mere energirigtigt hus. Derfor skiftede vi til varmepumpe

Løsning: Vaillant aroTHERM Plus 10 kw med Unitower

Resultat: Hvis vi havde haft gas, skulle vi have brugt 74.000 kroner på gas om året, som vi sparer nu.

”Vaillant-vej” i Silkeborg

ALLE DELE I ENERGIGUIDEN

DEL 1: Gennemgå dit energiforbrug

Tema: Gennemgå din adfærd og tag aktive valg for at spare energi i dit hjem

Sådan kan du enkelt spare energi i hverdagen

Vil du spare energi derhjemme og nemt gøre en indsats for både dit budget og klimaet? Her er en række tips, som gør dig mere energismart i hverdagen.

Her er hjemmets største energityve

Vil du spare energi i hjemmet uden at give afkald på komforten? En god start er at have styr på, hvilke funktioner og apparater der sluger mest energi.

Gem nu Resultater øjeblikkeligt

Spar energi i køkkenet: Her er de vigtigste tips

Køkkenet er hjemmets hjerte. Et rum, som bliver brugt, kræver energi. Men hvordan kan vi spare energi på en enkel måde? Her er en række tips, som kan gøre en forskel for dig.

DEL 2: Hvordan opvarmer du dit hus?

Tema: Vejledning om forskellige varmeløsninger og fordelene ved varmepumper.

Den bedste opvarmning til dit hus

Hvordan varmer jeg bedst mit hus op? I takt med stigende priser bliver spørgsmålet stadig vigtigere eftersom opvarmning og varmt vand står for absolut størsteparten af energiomkostningerne. Heldigvis går rentable og klimasmarte valg ofte hånd i hånd.

Så meget kan du spare med en varmepumpe

Er du bekymret over elpriserne? Bare rolig. Du kan gøre meget for at reducere dine omkostninger. Følg vores energitips og undersøg, hvilken varmekilde der er mest effektiv til netop dit hus.

De ti oftest stillede spørgsmål om varmepumper

Christian Petersen, Produktchef Varmepumper, Vaillant Norden, besvarer forbrugernes spørgsmål.

Del 3: På ”Vaillant-vej” i Silkeborg har størstedelen af nabolaget skiftet til varmepumpe

Tema: Kunder fortæller – Sådan sparede vi energi

Familien Ernshof – Klima

Klima spillede en vigtig rolle, da familien Ernshof skiftede til varmepumper.

Familien Iversen – Økonomi

”Vores bekymring var, at det måske var lidt dyrt at få, men efter at have set nogle beregninger, var vi ikke i tvivl."

Familien Worup – Lyd og udseende

"Den er bare en del af vores hus og ejendom." Lyden er kun "en mild susen."

Familien Lorenzen – kvalitet og driftsikkerhed i det nordiske klima

Kvalitet var alfa og omega for familien Lorenzen, da de søgte et grønt alternativ som erstatning for et gammelt oliefyr.

Så blev Kassebølle Friskole både grønnere og skønnere

Som led i Kassebølle Friskoles grønne profil er det gamle oliefyr blevet udskiftet med fem varmepumper fra Vaillant.

Fodformet og flippet? Sådan behøver miljøvenlige valg ikke være

Familien Bullinger i Hvidovre har bygget et hus, der skal sætte så lille aftryk på klimaet som muligt – både hvad angår materialernes holdbarhed, nedbrydelighed og drift. Det er derfor ingen tilfældighed, at valget af en grøn varmeløsning er faldet på en varmepumpe fra Vaillant.

Trustpilot