Find
Find din Vaillant-partner

Økonomi overbeviste familien Iversen om at købe varmepumpe

På ”Vaillant-vej” i Silkeborg har størstedelen af nabolaget skiftet til varmepumpe

Familien Iversen – Økonomi

På ”Vaillant-vej” i Silkeborg har varmepumpen vundet indpas hos 7 familier i nabolaget, og Jan Iversen oplever helt overordnet en stor interesse fra det øvrige nabolag.

”Vi kan se, at der skyder flere og flere varmepumper op her i nabolaget. I vores område er det et hit. Det sjove er, at efter vi har fået sat vores varmepumpe op så er der mange, som stopper op og spørger, hvordan det fungerer, og om vi er tilfredse med det,” siger han.

Det var selvsamme måde, at det for alvor gik op for ham, at varmepumpen kunne være en reel løsning. Nemlig via dialog med en fra nabolaget.

Når Jan Iversen taler med folk på vejen, er mange særligt interesseret i én ting - økonomi. Det samme var familien Iversen, inden de fik deres installeret.

”Vores bekymring var, at det måske var lidt dyrt at få, men efter at have set nogle beregninger, var vi ikke i tvivl. Jeg tror, vi kommer til at spare en del. Det er jeg rimelig sikker på,” siger Jan Iversen og fortsætter:

”Vi spiller lidt på to pinde her. For det første begyndte gaspriserne at stige, da vi så på nye varmemuligheder, og så spiller klimaforandringerne også en rolle. Så vi er glade for, at vi valgte en varmepumpe, fordi vi kan se, hvordan klimaforandringerne påvirker vores verden. Med vores varmepump bidrager vi til, at det går i den rigtige retning. At Danmark også lever op til de forpligtelser, vi har.”

Michael Andersen fra Hinke Energi fortæller:

”En varmepumpe koster typisk mellem 100.000-150.000 kroner. Alt efter hvilken varmekilde man har i forvejen, kan der gå så lidt som 2 år, før den er tjent hjem. En tommelfingerregel er, at hvis den kan tjene sig hjem efter maksimalt 10 år, så skal man vælge en varmepumpe, som er en god investering,” siger Michael Andersen.

Hos familien Iversen oplevede man også, at der var kort fra tanke til handling, og det betød i denne sammenhæng, at de på en dags tid fik installeret deres nye varmepumpe.

Fakta

Familie: Jan og Lisbeth.

Hjem: Villa på 110m2 + 74m2 kælder.

Tidligere energiløsning: Vi havde gasfyr.

Udfordring med tidligere løsning: Vi skiftede pga. af klima og økonomi.

Løsning: Vaillant 7 plus med Unitower

Resultat: Varmen er god

”Vaillant-vej” i Silkeborg

ALLE DELE I ENERGIGUIDEN

DEL 1: Gennemgå dit energiforbrug

Tema: Gennemgå din adfærd og tag aktive valg for at spare energi i dit hjem

Sådan kan du enkelt spare energi i hverdagen

Vil du spare energi derhjemme og nemt gøre en indsats for både dit budget og klimaet? Her er en række tips, som gør dig mere energismart i hverdagen.

Her er hjemmets største energityve

Vil du spare energi i hjemmet uden at give afkald på komforten? En god start er at have styr på, hvilke funktioner og apparater der sluger mest energi.

Gem nu Resultater øjeblikkeligt

Spar energi i køkkenet: Her er de vigtigste tips

Køkkenet er hjemmets hjerte. Et rum, som bliver brugt, kræver energi. Men hvordan kan vi spare energi på en enkel måde? Her er en række tips, som kan gøre en forskel for dig.

DEL 2: Hvordan opvarmer du dit hus?

Tema: Vejledning om forskellige varmeløsninger og fordelene ved varmepumper.

Den bedste opvarmning til dit hus

Hvordan varmer jeg bedst mit hus op? I takt med stigende priser bliver spørgsmålet stadig vigtigere eftersom opvarmning og varmt vand står for absolut størsteparten af energiomkostningerne. Heldigvis går rentable og klimasmarte valg ofte hånd i hånd.

Så meget kan du spare med en varmepumpe

Er du bekymret over elpriserne? Bare rolig. Du kan gøre meget for at reducere dine omkostninger. Følg vores energitips og undersøg, hvilken varmekilde der er mest effektiv til netop dit hus.

De ti oftest stillede spørgsmål om varmepumper

Christian Petersen, Produktchef Varmepumper, Vaillant Norden, besvarer forbrugernes spørgsmål.

Del 3: På ”Vaillant-vej” i Silkeborg har størstedelen af nabolaget skiftet til varmepumpe

Tema: Kunder fortæller: Sådan sparede vi energi

Familien Ernshof – Klima

Klima spillede en vigtig rolle, da familien Ernshof skiftede til varmepumper.

Familien Iversen – Økonomi

”Vores bekymring var, at det måske var lidt dyrt at få, men efter at have set nogle beregninger, var vi ikke i tvivl."

Familien Worup – Lyd og udseende

"Den er bare en del af vores hus og ejendom." Lyden er kun "en mild susen."

Familien Lorenzen – kvalitet og driftsikkerhed i det nordiske klima

Kvalitet var alfa og omega for familien Lorenzen, da de søgte et grønt alternativ som erstatning for et gammelt oliefyr.

Så blev Kassebølle Friskole både grønnere og skønnere

Som led i Kassebølle Friskoles grønne profil er det gamle oliefyr blevet udskiftet med fem varmepumper fra Vaillant.

Fodformet og flippet? Sådan behøver miljøvenlige valg ikke være

Familien Bullinger i Hvidovre har bygget et hus, der skal sætte så lille aftryk på klimaet som muligt – både hvad angår materialernes holdbarhed, nedbrydelighed og drift. Det er derfor ingen tilfældighed, at valget af en grøn varmeløsning er faldet på en varmepumpe fra Vaillant.

Trustpilot