Find
Find forhandler

Vaillants varmepumper – stille som en hvisken

Støj er skadelig for mennesker, og alligevel ligger mange varmepumpers lydniveau langt over de anbefalede grænser. 100 forskellige test i tyske produktsudviklingscentre har gjort Vaillants varmepumper til noget af det mest lydsvage på markedet.

– – Vores model aroTHERM plus er med lydreduktionsprogram nede på 28 dB(A) på en afstand på 3 meter, hvilket er lige så stille som en hvisken, fortæller Peter Aller, produktchef hos Vaillant i Norden.


Ifølge Miljøministeriet kan det være forbundet med helbredsmæssige konsekvenser at være udsat for støj. Også lavfrekvent støj opleves som stressende, og det gælder ikke mindst i tætbebyggede boligområder. Tommelfingerreglen for udendørs støj er, at 45–50 dB(A) er acceptabelt i et boligområde i dagtimerne, mens niveauet i nattetimerne ikke bør overskride 40 dB(A).

Blandt de mest lydsvage på markedet

Vaillant anvender materiale af højeste kvalitet og med lav vibrationsgrad. Ventilatoren, som kan være én af støjsynderne, er lydsvag og lydisoleres derudover ved hjælp af en specialfremstillet måtte.

– Vi har et akustikkammer, hvor vores eksperter måler støjniveauet og vurderer lydkvaliteten. Da vi ved, at selv svag støj kan påvirke mennesker negativt, er vores målsætning altid at reducere, modificere eller helst helt eliminere forskellig baggrundsstøj, siger Peter Aller.

Alle kan nyde sommeren i fred og ro

Viden om grænseværdierne for støj er vigtig, da cirka 75 procent af varmeenergien udvindes via varmepumpens udendørs del, da den friske luft suges ind gennem en stor ventilator. En helt lydløs funktion er teknisk svær at fremstille, men Vaillants testere og produktudviklere er kommet meget langt.

– Takket være deres engagerede indsats er vores model aroTHERM plus er med lydreduktionsprogram helt nede på 28 dB(A) på en afstand på 3 meter, hvilket er lige så stille som en hvisken. Systemet kan derfor placeres flere steder, selv i tætbebyggede rækkehusområder, uden at have en negativ indvirkning på dig eller dine naboer, siger Peter Aller.

Tips til en mere lydsvag varmepumpe

Selvom du anskaffer dig en moderne varmepumpe, som er optimeret til at være så lydsvag som muligt, så er der ting, du kan gøre, så den bliver endnu mere lydsvag. Her er nogle tips.

  • Anbring ikke varmepumpen direkte ud for det område, hvor du vil have ro og vil kunne slappe af.
  • Dæmp lyden ved at undgå nøgne flader i rummet, anvend gulvtæpper og tykkere gardiner, og hæng billeder på væggene.
  • Vis hensyn til dine naboer og områdets øvrige beboere, når du vælger placering til den udendørs enhed.
  • Undgå placering ved soveværelsesvinduer eller tæt på naboens væg.
  • Monter den udendørs enhed på et fundament eller et stativ på jorden for at undgå spredning af vibrationer i husets vægge.
  • Hvis montering på en trævæg ikke kan undgås, skal der anvendes specielle vibrationsdæmpere for at minimere vibrationerne.

Læs mere om Vaillants kvalitet: #whywait

Trustpilot