Find
Find din Vaillant-partner

Vaillants varmepumper – stille som en hvisken

Støj er skadelig for mennesker, og alligevel ligger mange varmepumpers lydniveau langt over de anbefalede grænser. 100 forskellige test i tyske produktsudviklingscentre har gjort Vaillants varmepumper til noget af det mest lydsvage på markedet.

– – Vores model aroTHERM plus er med lydreduktionsprogram nede på 28 dB(A) på en afstand på 3 meter, hvilket er lige så stille som en hvisken, fortæller Peter Aller, produktchef hos Vaillant i Norden.


Ifølge Miljøministeriet kan det være forbundet med helbredsmæssige konsekvenser at være udsat for støj. Også lavfrekvent støj opleves som stressende, og det gælder ikke mindst i tætbebyggede boligområder. Tommelfingerreglen for udendørs støj er, at 45–50 dB(A) er acceptabelt i et boligområde i dagtimerne, mens niveauet i nattetimerne ikke bør overskride 40 dB(A).

Blandt de mest lydsvage på markedet

Vaillant anvender materiale af højeste kvalitet og med lav vibrationsgrad. Ventilatoren, som kan være én af støjsynderne, er lydsvag og lydisoleres derudover ved hjælp af en specialfremstillet måtte.

– Vi har et akustikkammer, hvor vores eksperter måler støjniveauet og vurderer lydkvaliteten. Da vi ved, at selv svag støj kan påvirke mennesker negativt, er vores målsætning altid at reducere, modificere eller helst helt eliminere forskellig baggrundsstøj, siger Peter Aller.

Alle kan nyde sommeren i fred og ro

Viden om grænseværdierne for støj er vigtig, da cirka 75 procent af varmeenergien udvindes via varmepumpens udendørs del, da den friske luft suges ind gennem en stor ventilator. En helt lydløs funktion er teknisk svær at fremstille, men Vaillants testere og produktudviklere er kommet meget langt.

– Takket være deres engagerede indsats er vores model aroTHERM plus er med lydreduktionsprogram helt nede på 28 dB(A) på en afstand på 3 meter, hvilket er lige så stille som en hvisken. Systemet kan derfor placeres flere steder, selv i tætbebyggede rækkehusområder, uden at have en negativ indvirkning på dig eller dine naboer, siger Peter Aller.

Tips til en mere lydsvag varmepumpe

Selvom du anskaffer dig en moderne varmepumpe, som er optimeret til at være så lydsvag som muligt, så er der ting, du kan gøre, så den bliver endnu mere lydsvag. Her er nogle tips.

  • Anbring ikke varmepumpen direkte ud for det område, hvor du vil have ro og vil kunne slappe af.
  • Dæmp lyden ved at undgå nøgne flader i rummet, anvend gulvtæpper og tykkere gardiner, og hæng billeder på væggene.
  • Vis hensyn til dine naboer og områdets øvrige beboere, når du vælger placering til den udendørs enhed.
  • Undgå placering ved soveværelsesvinduer eller tæt på naboens væg.
  • Monter den udendørs enhed på et fundament eller et stativ på jorden for at undgå spredning af vibrationer i husets vægge.
  • Hvis montering på en trævæg ikke kan undgås, skal der anvendes specielle vibrationsdæmpere for at minimere vibrationerne.

Læs mere om Vaillants kvalitet: #whywait

ALLE DELE I ENERGIGUIDEN

DEL 1: Gennemgå dit energiforbrug

Tema: Gennemgå din adfærd og tag aktive valg for at spare energi i dit hjem

Sådan kan du enkelt spare energi i hverdagen

Vil du spare energi derhjemme og nemt gøre en indsats for både dit budget og klimaet? Her er en række tips, som gør dig mere energismart i hverdagen.

Her er hjemmets største energityve

Vil du spare energi i hjemmet uden at give afkald på komforten? En god start er at have styr på, hvilke funktioner og apparater der sluger mest energi.

Gem nu Resultater øjeblikkeligt

Spar energi i køkkenet: Her er de vigtigste tips

Køkkenet er hjemmets hjerte. Et rum, som bliver brugt, kræver energi. Men hvordan kan vi spare energi på en enkel måde? Her er en række tips, som kan gøre en forskel for dig.

DEL 2: Hvordan opvarmer du dit hus?

Tema: Vejledning om forskellige varmeløsninger og fordelene ved varmepumper.

Den bedste opvarmning til dit hus

Hvordan varmer jeg bedst mit hus op? I takt med stigende priser bliver spørgsmålet stadig vigtigere eftersom opvarmning og varmt vand står for absolut størsteparten af energiomkostningerne. Heldigvis går rentable og klimasmarte valg ofte hånd i hånd.

Så meget kan du spare med en varmepumpe

Er du bekymret over elpriserne? Bare rolig. Du kan gøre meget for at reducere dine omkostninger. Følg vores energitips og undersøg, hvilken varmekilde der er mest effektiv til netop dit hus.

De ti oftest stillede spørgsmål om varmepumper

Christian Petersen, Produktchef Varmepumper, Vaillant Norden, besvarer forbrugernes spørgsmål.

Del 3: På ”Vaillant-vej” i Silkeborg har størstedelen af nabolaget skiftet til varmepumpe

Tema: Kunder fortæller: Sådan sparede vi energi

Familien Ernshof – Klima

Klima spillede en vigtig rolle, da familien Ernshof skiftede til varmepumper.

Familien Iversen – Økonomi

”Vores bekymring var, at det måske var lidt dyrt at få, men efter at have set nogle beregninger, var vi ikke i tvivl."

Familien Worup – Lyd og udseende

"Den er bare en del af vores hus og ejendom." Lyden er kun "en mild susen."

Familien Lorenzen – kvalitet og driftsikkerhed i det nordiske klima

Kvalitet var alfa og omega for familien Lorenzen, da de søgte et grønt alternativ som erstatning for et gammelt oliefyr.

Så blev Kassebølle Friskole både grønnere og skønnere

Som led i Kassebølle Friskoles grønne profil er det gamle oliefyr blevet udskiftet med fem varmepumper fra Vaillant.

Fodformet og flippet? Sådan behøver miljøvenlige valg ikke være

Familien Bullinger i Hvidovre har bygget et hus, der skal sætte så lille aftryk på klimaet som muligt – både hvad angår materialernes holdbarhed, nedbrydelighed og drift. Det er derfor ingen tilfældighed, at valget af en grøn varmeløsning er faldet på en varmepumpe fra Vaillant.

Trustpilot