Find
Find din Vaillant-partner

Oplev aroTHERM plus

– varmepumpen, der...

 • Er en af de mest lydsvage på markedet
 • Har den højeste energiklasse A+++
 • Og det mest klimavenlige kølemiddel R290

Når miljøvenlig opvarmning møder en eminent ydeevne

Vaillant har en lang tradition for at sætte nye standarder inden for opvarmning. Vi fokuserer på at beskytte klimaet og miljøet med det formål at det er en Vaillant-standard. Det gør vi med vores varmepumper - selvstændige energisystemer, der drives af vedvarende energi. Ikke kun med hensyn til klimabeskyttelse, men også med hensyn til produktions- og driftsøkonomi. Derfor stræber vi efter at gøre alle komponenter i vores produkter endnu mere klima- og miljøvenlige - og derfor drives vores aroTHERM plus varmepumpe af det naturlige kølemiddel R290.

R290 har store fordele i forhold til andre kølemidler, såsom lav GWP (Global Warming Potential), høj effektivitet og en fremløbstemperatur på op til 75 °C, hvilket gør det ideelt til brug i bygninger med radiatorer.

Læs mere om aroTHERM plus, og hvordan R290-kølemidlet forbedrer ydeevnen.

Luft til vand varmepumpe aroTHERM plus

Ideel til miljøvenlig renovering

 • Med kølemidlet R290
 • Stille drift - forstyrrer ikke dig eller dine naboer
 • Smart betjening, også via app til smartphones og tablets
 • Pladsbesparende udendørs installation med moderne design
 • Særligt økonomisk med solceller

Få et online tilbud

Hvad er fordelene ved vores aroTHERM med R290?

Højere effektivitet og lavere driftsomkostninger

Ideel til eksisterende bygninger med ældre radiatorer

Endnu mere varmtvandskomfort

Bedre for miljøet

Højere effektivitet og lavere driftsomkostninger

Netop på grund af R290 har aroTHERM plus et højere output ved lave udetemperaturer end andre varmepumper. Samtidig opnår den de højeste effektivitetsværdier med en Netop på grund af R290 har aroTHERM plus et højere output ved lave udetemperaturer end andre varmepumper. Samtidig opnår den de højeste effektivitetsværdier med en COP-koefficient (Coefficient of Performance) på op til 5,4.

Det betyder, at aroTHERM plus kan generere 5,4 kW varme, men du skal kun betale 1 kW for det. Eller sagt med andre ord: Over 80% af den krævede energi kommer fra luften.

Jo højere COP, jo lavere driftsomkostninger. Du sparer derfor både penge og energi ved at vælge vores aroTHERM plus højeffektiv varmepumpe med R290.

Ideel til eksisterende bygninger med ældre radiatorer

aroTHERM plus med R290 er en af de få varmepumper, du kan installere i eksisterende bygninger med radiatorer, der kræver højere temperaturer end bygninger med gulvvarme.

Måske er det nu, at dit første gasvarmesystem kan holde 25 års-jubilæum? Hvis det er tilfældet, er aroTHERM plus det rigtige valg til at udskifte dit fossile varmesystem til nødvendige fremløbstemperaturer op til 55 °C. Sådanne bygninger er nemlig typisk udstyret med radiatorer og er godt isolerede.

Vores løsning er ganske enkelt at gøre de eksisterende bygninger mere klimavenlige og ad den vej bidrage til den grønne omstilling.

Endnu mere varmtvandskomfort

aroTHERM plus med R290 sikrer temperaturer på varmtvand i hjemmet på op til 70 °C i varmepumpetilstand. Det er især vigtigt for vores kompakte hydrauliske løsning uniTOWER plus, der har en varmtvandsbeholder på 190 liter.

Når temperaturen når 70°C i lagertanken, får du 376 liter postevand, hvilket er 25% mere end med vores aroTHERM split. 376 liter er nok til seks brusebade i træk. Det er vores højeste DWH-komfort med en kompakt uniTOWER-installation. Og hvis du vælger en separat opbevaringstank som 300-, 400- eller 500-liters uniSTOR-eksklusiven, får du endnu mere varmtvandskomfort.

Bedre for miljøet

aroTHERM plus er exceptionel miljøvenlig og derfor også fremtidssikret. R290 er et bedre kølemiddel for miljøet, som det også fremgår af dets globale opvarmningspotentiale (GWP) på kun 3. Det er allerede fremtidens kølemiddel, den nye standard.

Hvad er R290?

R290 er den tekniske betegnelse for det naturlige kølemiddel, der også er kendt som propan. Det bruges allerede i stort omfang i hverdagen, fx i køleskabe, i aircondition og endda i en helt almindelig hårspray.

Vaillant er imidlertid en af de første virksomheder, der introducerer det miljøvenlige kølemiddel i varmepumper.

Hvad er det globale opvarmningspotentiale (GWP)?

Jo højere jo værre - GWP er en sammenligningsværdi, der angiver drivhuseffekten af en drivhusgas, fx et kølemiddel, hvis det skulle frigives i miljøet. Jo højere værdi, jo værre er klimabelastningen.

Eksempler på GWP'er af nogle kølemidler:

 • CO₂: 1
 • R290: 3
 • R32: 675
 • R410A: 2,088

Værdien angiver, hvor meget en given masse af kølemidlet bidrager til den globale opvarmning sammenlignet med den samme masse CO₂. R290 har tre gange så stor klimabelastning som CO₂ og har derfor kun et GWP på 3. Til sammenligning har kølemidlet R32 675 gange så stor miljøbelastning.

For at beregne et kølemiddels CO₂-påvirkning skal du gange mængden i varmepumpen med dens GWP-værdi.

Trustpilot