Find
Find din Vaillant-partner

Varmepumper - prisvenlig og effektiv opvarmning med miljørigtig energi

Kontakt os

Varmepumper er ikke blot et effektivt og bæredygtigt varmesystem, men også et miljøvenligt alternativ til den fossile energi. Varmepumper bruger energi fra luften, jorden eller grundvandet og omdanner den til varmeenergi. I det følgende vil vi besvare nogle af de vigtigste spørgsmål:

"Hvordan fungerer en varmepumpe?" "Hvad er fordelene ved at bruge et varmepumpebaseret system?" "Hvad er omkostninger bag installation og drift?" "Anden relevant information, der skal tages højde for?"

Vi har samlet alle oplysninger om varmepumper for dig - på en letforståelig måde.

Der er mange fordele ved varmepumper

Bæredygtig

Miljøvenlig takket være brugen af energi, som hentes fra luften, jorden eller vandet.

Økonomisk

Varmepumpen bruger naturlig vedvarende energi fra naturens ressourcer, så du kan spare penge på varmeregningen. Desuden er det ofte muligt at få tilskud fra staten, hvilket reducerer omkostningerne yderligere.

Uafhængig

Stigende priser på fossile brændstoffer har næsten ingen betydning for driftsomkostningerne. Med varmepumper vil du være uafhængig af prisstigninger.

Komfortabel

Komfort i relation til opvarmning, køling og varmt vand samt ideel mulighed for kombination med solcellesystemer.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

Princippet

Varme

Køling

Varmt vand

Princippet

Princippet

Varmepumpens grundlæggende princip er enkelt at forklare: Den bruger varmen fra luften, jorden, grundvandet og omdanner den til varmeenergi, som du kan bruge i dit hjem. Det eneste, det kræver, er strøm. En gennemsnitlig varmepumpe skal bruge 1 kilowatttimes elektricitet for at generere 4 kilowatttimes varmeenergi. Det betyder, at du kun skal betale for en kilowattime, mens du får tre gratis. Varmepumpen kan dog mere end blot at varme: Om sommeren kan den også bruges til nedkøling af dit hjem.

Varme

Opvarmning med varmepumpe

Når varmepumpen bruges til opvarmning, fungerer den på samme måde som et køleskab: Køleskabet udvinder varme indefra og leder den ud, mens varmepumpen udvinder varmeenergi fra miljøet, omdanner den til varmeenergi og overfører den til brug ved opvarmning i boligen. Det gør den ved at absorbere varmen fra miljøet i et rørsystem, hvor temperaturen er lavere end den udvendige kølemiddels fremløbstemperatur. Varmen fra omgivelserne bruges til at fordampe kølemidlet. Denne damp komprimeres i en såkaldt kompressor i varmepumpen. Det øger temperaturen yderligere, indtil varmen fra dampen til sidst overføres til varmekredsløbet i bygningen.

Køling

Køling med varmepumpe

En varmepumpe kan også bruges som airconditionanlæg og anvendes til nedkøling af hjemmet. Det kan gøres på to forskellige måder afhængigt af typen af varmepumpe:

Køling med et gulvvarmesystem:

Ideelt set fungerer varmepumpen med et panelvarmesystem, dvs. gulv- eller vægvarme, da et sådant systemt typisk findes i nye bygninger. Værelser kan nedkøles med cirka 3°C via dette system, så der opnås en behagelig temperatur, hvilket som regel er tilstrækkeligt for optimal komfort.

Køling med fancoils:

I varmesystemer med radiatorer kan du køle med fancoils, som for eksempel anbringes under loftet eller i soveværelset. På den måde er det muligt at opnå selv meget lave temperaturer i forhold til et airconditionsystem. De kan kombineres med både gulvvarme og radiatorer.

Varmt vand

Varmt vand produceret af en varmepumpe

Et varmesystem med varmepumpe anvendes sammen med en varmtvandsbeholder. Vaillant tilbyder separate opbevaringsløsninger, som sikrer den højeste grad af komfort i relation til varmt vand. Vi tilbyder også komplette løsninger, hvor varmtvandsbeholdere allerede er integreret i varmepumpesystemet. Løsningerne giver tilstrækkelig varmtvandskomfort.

Varmepumpens to energikilder

Energi fra luften

Brug af energi fra luften ved hjælp af en varmepumpe er den mest omkostningseffektive af de to muligheder. Der kræves ingen godkendelse, derudover er dybdeboring og udgravningsarbejde ikke nødvendigt. Selv når udetemperaturen falder så lavt som -25° C, kan varmepumpenn stadig producere varme til opvarmning af boligen. Her gælder følgende: Jo højere udetemperaturen er, jo mere effektivt fungerer varmepumpen.

Energi fra jorden

Jordens øverste lag opvarmes af solens stråler, hvilket resulterer i temperaturer på omkring 10° C hele 10 til 15 meter under jordens overflade og ligeledes om vinteren. Ved hjælp af dybdeboring eller overfladekollektor udnyttes varmen fra jorden til at varme boligen op. Denne form for varmepumpe involverer dybdeboring i jorden eller ved at installere et rørledningssytem, der er omtrent dobbelt så stort som boligarealet.

Varmepumpeomkostninger

Hvis du overvejer at købe en varmepumpe, er der naturligvis et vigtigt spørgsmål, der melder sig: Hvad koster det? De primære omkostninger vil være knyttet til køb og installation. Dertil kommer driftsomkostningerne, dvs. prisen for el-forbruget ved drift af systemet. Som det er tilfældet for alle varmesystemer, skal du også tage højde for vedligeholdelsesomkostningerne.

Når det gælder indkøb og installation, erluft til luft varmepumpe som regel den billigste løsning. Ved jordvarmepumpe skal du forvente en højere udgift, som følge af det nødvendige udgravningsarbejde. Ved køb og installation af en luft til vand varmepumpe er der forholdsvis lave omkostninger forbundet med installation og montering, da det ofte kan monteres på ens nuværende varmesystem.

Vores råd: Ved nybyggeri kan en jordvarmepumpe sandsynligvis ofte godt betale sig, da der alligevel skal bygges og graves. Til det formål er vores flexoTHERM exclusive og flexoCOMPACT exclusive meget velegnede.

El-udgifterne afhænger af husets alder og størrelse, antallet af beboere, strømforbruget, den geografiske placering og meget andet. Et vigtigt råd: Mange forsyningsselskaber tilbyder meget favorable priser i forbindelse med drift af varmepumper.

Hvis du ønsker at foretage en ekstra beregning af udgifterne til din varmepumpe, skal du kontakte installationsfirmaet, som kan gennemgå de enkelte punkter med dig.

Tilskud til varmepumper

Du bør ikke lade dig afskrække af omkostningerne i forbindelse med anskaffelsen af en varmepumpe. Du kan nemlig ofte udnytte forskellige statsstøttede tilskud til finansieringen. Mange energiforsyningsselskaber yder også tilskud. Hvis der er lukket midlertidigt for statens bygningspulje, så kan du også med fordel bruge håndværkerfradraget til energiforbedringer. Din professionelle partner eller energikonsulent vil med glæde hjælpe dig med at ansøge om tilskud.

Planlægning af en ny varmepumpe

Vigtigst af alt: Søg altid vejledning hos en kvalificeret virksomhed, når du har besluttet dig for at installere en varmepumpe. Du bør som det første kontakte en specialist for at finde ud af, hvilken type varmepumpeløsning, du kan eller bør anskaffe. Afhængigt af hvilken energikilde du vælger, skal du være opmærksom på de enkelte løsningers særlige egenskaber.

Modernisering med en varmepumpe

Du kan naturligvis altid planlægge installationen af et varmepumpebaseret varmesystem i nye bygninger helt fra begyndelsen. Men det er også muligt at modernisere et eksisterende varmesystem med en varmepumpe og en rigtig god ide i ældre bygninger. Vaillant tilbyder løsninger, som sikrer, at varmepumper kan fungere med både gulvvarme og radiatorer. Det skyldes, at gulvvarme er et panelvarmesystem, og den større varmeflade betyder, at du har brug for en lavere fremløbstemperatur, når systemet kører. Varmepumpen skal derfor arbejde mindre, hvilket gør den mere effektiv.

At udskifte oliebaserede varmesystemer kan altid betale sig, da du slipper for lugten af olie, får et ledigt fyrrum og sparer penge på driftsomkostningerne.

Hvis du har besluttet dig for en jordvarmepumpe, så vil der altid være et mere omfattende installationsarbejde, men husk på at du vil fåmarkant lavere driftsomkostninger fremadrettet, og at du ikke længere er afhængig af fossil energi. Ved at bruge et varmepumpesystem anvender du samtidig et miljøvenligt system og er med til at bevare naturressourcerne.

Flere oplysninger om modernisering

Hybridvarmesystemer og systemudvidelser

I flerfamilieshuse erhybridvarmesystemer særdeles effektive mod de høje varmekrav. I enfamilieshuse anvendes hybridsystemer som regel i forbindelse med renovering med henblik på, at udvide eksisterende og stadig funktionsdygtige varmesystemer. Hvis der er et stort behov for varmt vand i en villa, kan du sætte systemet op, så der bruges gas til det varme vand, mens varmepumpen bruges til opvarmning af boligen.

Komfort med god samvittighed

Et varmesystem, der sparer penge og er miljøvenligt på en og samme tid, kan nemt blive til virkelighed takket være det omfattende varmepumpeprogram fra Vaillant. For Vaillant er det vigtigt at udvikle varmepumpesystemer, som passer til dine behov og samtidig skåner miljøet ved at reducere klimaaftrykket.

Astronomen Leonard vil samtidig gerne gøre opmærksom på den store udfordring på vores klode: klimaforandringerne. Læs mere om Leonards arbejde.

Smart varmepumpestyring

Styr din varmepumpe smart og komfortabelt.

Generering af elektricitet med et solcellesystem

At kombinere en varmepumpe med et solcellesystem er en meget økonomisk løsning.

Gratis varme fra solen

Solvarmesystemer er velegnede som supplerende varmekilde og til produktion af varmt vand.

Et ventilationssystem, der sikrer et sundt indeklima

Et ventilationssystem sikrer sund luft og reducerer samtidig varmeomkostningerne.

Vaillant varmepumper - tysk kvalitet siden 1874

Ny varmepumpe - uden en lyd!

Med den nye luft til vand varmepumpe fra Vaillant, får du den nyeste teknologi og en ekstremt energieffektiv varmeløsning.

Nærmest lydløs

Vaillant har udviklet en ny teknologi der gør aroTHERM plus varmepumpen så lydsvag, at du kan sætte den tæt på terrassen uden at blive generet i eftermiddagskaffen. Du skal faktisk helt tæt på for at høre den køre.

Mere energi for pengene

Vaillant er kendt for sin høje kvalitet af varmepumper, men aroTHERM plus gør det endnu bedre. Varmepumpen opvarmer din bolig og dit varme vand med et ekstremt lavt energiniveau og har derfor fået energimærke A++.

Endnu grønnere varme

Med Vaillant aroTHERM plus kan du spare mange penge på varmeregningen og samtidig hjælper du også med at passe på vores klima. Det helt nye specielt grønne kølemiddel, gør nemlig varmepumpen endnu mere effektiv og grøn.

Kontrol fra din smartphone

Vaillant aroTHERM plus er glad for at kommunikere. Den fortæller dig gerne om din energibesparelse, dit varmeforbrug eller hvis den skulle savne en kærlig hånd. Det hele klares med en brugervenlig styring direkte fra din smartphone.

Bestil et uforpligtende tilbud

Udfyld formularen, så bliver du kontaktet af en lokal Certificeret Vaillant Forhandler, som kan give dig et skræddersyet og behovstilpasset tilbud på en varmpumpeløsning til din bolig.

Kontakt os i dag!

Trustpilot