It's time for an update

You've been using your good friend IE for quite some time now. It has been a reliable companion for probably the last 20 years.

Unfortunately, due to technology constantly evolving, we would like to kindly ask you to update your browser to one of your liking from the ones listed below. This will ensure that you're going to have good time on our site. Actually, any site really.

Farewell, Internet Explorer.

Fotovoltaik

Fotovoltaik er den direkte omdannelse af solenergi til elektrisk energi. Et fotovoltaisk modul består af flere sammenkoblede solceller, der er lavet af metalloidet silicium. Der er positivt og negativt ladede atomer i solcellens siliciumlag, som reagerer, når sollyset rammer overfladen af det: De vandrer fra det ene lag til det andet og genererer på den måde en elektrisk spænding.

I modsætning til solvarme, som omdanner solenergi til varme, genererer solceller jævnstrøm. Den omdannes til vekselstrøm ved hjælp af en såkaldt inverter, som er en del af solcelleanlægget, så strømmen kan udnyttes som husholdningsstrøm. Der findes solcelleanlæg uden batterilager, hvor strømmen forbruges med det samme eller sendes ud på det offentlige elnet, og solcelleanlæg med ellager, hvor strømmen kan bruges, når der er brug for den. Med solceller kan du opnå en vis grad af uafhængighed af energileverandøren. Brugen af et solcelleanlæg understøttes af offentlige tilskud, som du skal ansøge om på forhånd.