It's time for an update

You've been using your good friend IE for quite some time now. It has been a reliable companion for probably the last 20 years.

Unfortunately, due to technology constantly evolving, we would like to kindly ask you to update your browser to one of your liking from the ones listed below. This will ensure that you're going to have good time on our site. Actually, any site really.

Farewell, Internet Explorer.

Udskiftning af gasfyr: Hvornår skal du udskifte dit gasfyr?

Person tænker

Grunde til at udskifte et gasfyr Hvornår skal du udskifte dit gasfyr?

Er du i tvivl om, hvorvidt det er tid til udskiftning af dit gasfyr? Er du begyndt at lægge mærke til, at dit varmesystem ikke fungerer optimalt? Måske går det i stå fra tid til anden eller laver mærkelige lyde. Måske svinger temperaturen, når du står under bruseren. Og dine energiregninger bliver værre og værre læsning.

Et aldrende varmesystem kan blive mindre effektivt med tiden. Når teknologien ikke længere er tidssvarende, kommer tiden, hvor det giver mening at udskifte dit gamle system.

Disse ting bør du holde øje med, hvis du overvejer at udskifte dit gasfyr:

  • En kvalificeret installatør har fundet en fejl i dit gasfyr, det er en gammel model, og det kan ikke betale sig at reparere den.

  • Energiforbruget kan ikke overvåges eller styres ordentligt, og termostater eller timere giver ikke tilstrækkelig kontrol.

  • Den har en dårlig energieffektivitet

  • Dit anlæg kører upålideligt

Fordele ved en udskiftning Fordele ved udskiftning af gasfyr.

Et nyt gasfyr er en billig investering. Læs om de fordele, der følger med udskiftningen af dit nye gasfyr:

  • Hold energiomkostningerne nede

    Opgradering af dit gamle gasfyr med et nyt kan resultere i ganske dramatiske energibesparelser på op til 30%. Hvis du skifter til vedvarende energi, kan du spare endnu mere.
  • Billig anskaffelse

    Sammenlignet med andre opvarmningsteknologier er priserne på gaskedler overraskende lave. Derfor er de det ideelle valg, når det gælder omkostningsbevidst opvarmning.
  • Reducerede emissionsværdier

    Selvom gas hovedsageligt er et fossilt brændstof, skaber dets anvendelse som brændstof betydeligt mindre miljøskadelige emissioner sammenlignet med oliefyrede varmesystemer.
  • Vær i kontrol

    Med dit varmesystem har du fingeren på knappen og kontrol over komfort og omkostninger. Med de rigtige varmestyringer og termostater kan du præcist overvåge varmen i hele dit hjem.

Vil du udskifte dit gasfyr eller har brug for hjælp?

luftkilde-varmepumpe

Skal du have nyt gasfyr eller skifte til varmepumpe ?

Overvejer du at erstatte dit nuværende gasfyr eller skifte til varmepumper? Valget mellem disse opvarmningsmetoder kan være afgørende for dit hjem og din økonomi. Udforsk fordelene og overvejelserne ved begge løsninger for at træffe den bedste beslutning for din bolig:

Varmepumper - miljøvenlige, energieffektive og fremtidssikrede.

Overvejer du et skift fra gasfyr til varmepumpe? Varmepumper udnytter varmen fra omgivelserne og er det nye inden for energieffektiv opvarmning. Der findes forskellige former for varmepumper, som trækker den naturlige varme ud af luften, jorden eller grundvandet. Den måde, de fungerer på, er ret smart: Varmepumper bruger et kølemiddel til at absorbere varmen. Dette komprimeres for yderligere at øge temperaturen, som derefter kan bruges til at opvarme dit hjem.

Generelt set er en varmepumpe en god løsning til en ejendom, der er godt isoleret og ideelt set har gulvvarme.

Nogle fordele ved varmepumper er:

  • Høj energieffektivitet: Varmepumer udnytter eksisterende varmekilder som luft, jord eller vand til opvarmning og kan levere mere energi, end de forbruger.
  • Miljøvenlighed: De udleder ingen direkte CO2 under opvarmningen, især hvis de er baseret på vedvarende energikilder som sol eller jordvarme.
  • Økonomisk besparelse: Selvom den initiale investering kan være højere, kan varmepumper give betydelige besparelser på varmeregningen over tid.

Find ud af mere om, hvordan du moderniserer med en varmepumpe

To personer, der forsker

Gasfyr - den nemmeste måde er at udskifte dit nuværende gasfyr

En udskiftning af dit gasfyr er en nem løsning. Opvarmning med gas har været førende i årtier - og det er stadig et godt valg i dag som erstatning for dit gamle uøkonomiske varmesystem. En moderne Vaillant kondenserende gasfyr er forholdsvis omkostningseffektiv og enkel at installere, og den vil belønne dig med et højt niveau af komfort og effektivitet i årene fremover.

Nogle fordele ved gasfyr er:

  • Hurtig opvarmning: Gasfyr opvarmer hurtigt og effektivt, hvilket gør dem ideelle til at levere øjeblikkelig varme, når der er behov for det.
  • Lavere opstartsomkostninger: De har ofte lavere initiale omkostninger sammenlignet med nogle varmepumpeløsninger, hvilket kan gøre dem mere økonomisk tilgængelige.
  • Konstant varmeforsyning: Gasfyr giver en konstant varmeforsyning uanset vejrforholdene, da de ikke er afhængige af ydre temperaturer som varmepumper.

Fra ikke-kondenserende til kondenserende gasteknologi Et par vigtige ting at overveje inden udskiftning af dit gasfyr.

Det er relativt ligetil at opgradere fra en gammel gasfyr til en moderne kondenserende gasfyr, men din installatør bliver nødt til at foretage nogle ændringer. Det skyldes, at det nye system har en større og mere effektiv varmeveksler, som opfanger varmen fra røggasserne. Den sænkede temperatur producerer fugt - derfor skal installatøren foretage en justering af aftrækssystemet og tilføje en afløbstilslutning til gasfyret.

At have tilstrækkeligt varmt vand er en af livets store bekvemmeligheder. Men hvordan vælger man mellem en kombi-gaskedel og et system med en separat tank?

Som det så ofte er tilfældet, er der fordele og ulemper ved begge muligheder. Så lad os tjekke dem ud:

Kombi-gaskedler producerer varme og varmt vand i én enhed.

- Kompakt og pladsbesparende: Da der ikke opbevares vand i gennemstrømningsvarmeren, optager den meget lidt plads. Takket være dens lille størrelse kan den nemt installeres i ethvert bryggers.

- Ubegrænset mængde varmt vand: Den leverer alt det varme vand, du ønsker - så længe du ikke deler det med hele familien på samme tid.

- Bruger kun energi, når den rent faktisk er i brug: Når du tager på ferie, gør din gennemstrømningsgasfyr det også.

En systemløsning består altid af et gasfyr og en separat varmtvandsbeholder. Systemer er ideelle til f.eks. en familiebolig med flere badeværelser, hvor der er behov for store mængder varmt vand på samme tid, samt de området hvor vandets kalkindhold er højt.

- Høj varmtvandskomfort: Giver masser af varmt vand ved en konstant temperatur til flere brugere: Flere familiemedlemmer kan bruge varmt vand eller tage brusebad samtidig.

  1. Sådan starter du processen med at finde dit eget gasfyr
  1. 1

    Find dit perfekte gasfyr

    Sammen med en certificeret partner analyserer du din situation og finder dit fremtidige gasfyr.

  2. 2

    Få et gratis tilbud

    Din lokale Vaillant-installatør giver dig et tilbud med dine specifikke komponenter og installationsomkostninger.

  3. 3

    Få dit system installeret

    Din lokale Vaillant-installatør installerer dit nye gasfyr og tager sig af dit gamle. Der tilbydes 4 års garanti (forudsat at service overholdes ved gasfyrets 2. driftsår).

smart styring via smartphone

Et smart hjem er et indbydende hjem.

Forestil dig et hjem, der ved præcis, hvad du kan lide: som hilser på dig om morgenen med din yndlingssang, hvor persiennerne gradvist åbnes ved lyden af din stemme. Og en efter en tændes lysene. Og så - det første skridt ind i det hyggelige badeværelse, som allerede har den perfekte temperatur. Himlen. Varme fliser viser vej til dit brusebad. Og bagefter, når du går ud i køkkenet, kommer duften af friskbrygget kaffe dig i møde. Sikke en måde at begynde dagen på.

Smart hjem: Forbundet for mere komfort

Et smart home giver dig så mange muligheder for at få livet derhjemme til at føles godt. Du kan vælge blot at justere din varme via en app - eller at orkestrere en række forskellige enheder. Uanset hvad du foretrækker, leverer Smart Home et unikt niveau af individuel komfort takket være den digitale interaktion mellem enhederne.

Lær vores intelligente varmestyring at kende

FAQ om gasteknologi m.m. Ofte stillede spørgsmål

  • 1. Hvordan kan jeg spare varmeudgifter med opvarmning ved gasfyr?

    Den nemmeste måde at spare på varmeudgifterne er at sænke rumtemperaturen med 1-2° C:

    Hvis man sænker rumtemperaturen med en enkelt grad, kan man allerede spare op til 6% af varmeudgifterne. Takket være den højere effektivitet i moderne gasfyr kan du endda opnå lignende besparelser uden at gå på kompromis med din boligkomfort.

  • 2. Hvor meget koster det at udskifte et gammelt gasfyr?

    De samlede omkostninger ved at udskifte dit gamle gasfyr afhænger af flere faktorer - fra prisen på gasfyret og dens aftrækssystem samt omkostningerne ved installationen. Vores certificerede installatører giver dig gerne et detaljeret tilbud.

  • 3. Hvor er det bedste sted at installere mit nye gasfyr?

    Det ideelle valg og placering af dit nye gasfyr afhænger af din boligsituation: Den givne plads og tilslutningerne til varmenalægget er afgørende for, hvilken type gasfyr der passer bedst til dit hjem. Gulvstående gasfyr kræver minimal plads til installation, mens væghængte kedler kan installeres pladsbesparende i uudnyttede nicher og hjørner.

  • 4. Hvordan sikres konstant effektivitet og sikkerhed i driften af mit varmesystem?

    For at opnå maksimal effektivitet og sikkerhed bør dit gasfyr vedligeholdes en gang om året.

    At få en af vores certificerede partnere til at servicere dit gasfyr regelmæssigt er med til at øge dets levetid betydeligt.

  • 5. Er der forskellige gasfyr til radiatorer og gulvvarme?

    Vores gasfyr er generelt velegnede til både radiatorer og gulvvarme. Hvordan de indstilles, afhænger af din opvarmningstype: Sammenlignet med ældre gasfyr er kondenserende gasfyr ideelle til gulvvarme. På den måde giver den samme øgede effektivitet.

  • 6. Hvordan identificerer jeg mit nuværende Vaillant gasfyr?

    Du bør finde typeskiltet med produktnavnet enten på gasfyrets underside eller bag betjeningspanelets klap. Hvis produktoplysningerne ikke er angivet på gasfyret, skal du enten slå det op i brugervejledningen eller få oplysningerne fra din installatør.