Find
Find din Vaillant-partner

Energiguiden del 2.2: Så meget kan du spare med en varmepumpe

Tema: Vejledning om forskellige varmeløsninger og fordelene ved varmepumper

Er du bekymret over elpriserne? Bare rolig. Du kan gøre meget for at reducere dine omkostninger. Følg vores energitips og undersøg, hvilken varmekilde der er mest effektiv til netop dit hus. Derefter kan du ringe til en VE-certificeret installatør eller en leverandør, som Vaillant, og høre, hvilken variant der passer bedst til dig.

I dag er varmepumper den mest almindelig måde at opvarme huse på hos vores naboer i Sverige. De er bæredygtige, eftersom energien hentes fra luften, jorden eller vandet – og er perfekte at kombinere med solceller. De sænker dine omkostninger, eftersom de anvender naturligt fornyelig energi fra naturen. Desuden er installation tilskudsberettiget, hvilket sænker omkostningerne yderligere. Varmepumper gør dig også uafhængig, eftersom driftsomkostningerne påvirkes minimalt af stigende energipriser.

Effektivt og klimavenlig

En varmepumpe er en investering, som leverer op til 90 % af husets årlige energibehov, samtidig med at den mindsker aftrykket på miljøet. Hvilken type du vælger, afhænger af, hvor meget varme og varmt vand husholdningen bruger, hvor i landet du bor og hvilken opvarmning og ventilation huset har i dag.

Siden 1970’erne er den tekniske udvikling accelereret, og moderne modeller leverer op til fem gange så meget varme som den elektricitet, de bruger. Alle varianter har lang levetid – i top ligger jordvarmepumpen med ca. 15-20 år, og med optimeret drift og installation kan den i visse tilfælde holde i op til 30 år. Man kan søge tilskud til en varmepumpe via Energistyrelsen/Sparenergi, som er en ”bygningspulje” staten fordeler i puljer i løbet af året og helt indtil 2026.

Vaillants varmepumper er et resultat af mere end 145 års erfaring og avanceret teknisk forskning. Produkterne er effektive, driftsikre og støjsvage – specialdesignede til vores nordiske klima.

Forskellige typer varmepumper

Jordvarmepumper

Uanset om du vælger at få jordvarme med jordslanger eller med en boring, kan du se frem til et super-effektivt varmeanlæg med store energibesparelser. Et jordvarmeanlæg udnytter energien i jorden optimalt og kan producere omkring 3-4 gange så meget energi, som det forbruger. Det vil sige, at for hver 1 kilowatt elektricitet, du bruger i strøm, får du 3-4 kilowatt varme igen.

  • Sådan meget sparer du pr. år: Op til ca. 70-75 % (i visse tilfælde op til 80 %)

Læs mere om jordvarmepumper

Luft til vand varmepumper

Henter energi fra udendørsluften og overfører den til et vandbaseret system. Den kan levere tilstrækkelig varme til din bolig året rundt, også når der er frost i luften. Kort og godt, så omdanner den varmenergien i udeluften til varme i rummet og varmt brugsvand.Vaillants klimavenlige luft til vand varmepumpe aroTHERM plus er en af de få i branchen med det naturlige og energibesparende kølemiddel R290, som leverer en fremløbstemperatur* på op til 75 °C og har lav miljøpåvirkning. Driften er støjsvag, og du kan styre systemet via din mobil.

*Den temperatur, som vandet har, når det strømmer fra varmeveksleren frem mod radiatoren.

  • Sådan meget sparer du pr. år: Op til ca. 50-60 %

Læs mere om luft til vand varmepumper

Luft til luft varmepumper

Anvendes ofte som supplement til direkte elvarme i små huse og sommerhuse. De henter energi fra udeluften og overfører den til indendørsluften ved hjælp af en ventilator. Løsningen er meget prisgunstig med lav installations- og vedligeholdelsesomkostninger og dækker cirka halvdelen af varmebehovet, men varmer ikke varmt vand. Luft til luft varmepumper fungerer bedst ved åben planløsning. En fordel er, at Vaillants model også kan anvendes som AC om sommeren.

  • Sådan meget sparer du pr. år: Op til ca. 40-50 %

Læs mere om luft til luft varmepumper

Find din certificerede Vaillant-forhandler

Med vores egne supportspecialister, serviceteknikere og partnere tilbyder vi support over hele Danmark. Skal du installere en varmepumpe, og vil du gerne høre, hvilken løsning der er bedst for dig?

Kontakt os for at booke første samtale: 46 16 02 00

Forespørg serviceaftale

Teknologien i moderne systemer kræver ofte specialviden. Derfor anbefaler vi, at vores kunder tegner en serviceaftale med os for at optimere systemet og sikre en høj driftssikkerhed og vedvarende god økonomisk drift.

Kontakt os om en servicekontrakt: 46 16 02 00

ALLE DELE I ENERGIGUIDEN

DEL 1: Gennemgå dit energiforbrug

Tema: Gennemgå din adfærd og tag aktive valg for at spare energi i dit hjem

Sådan kan du enkelt spare energi i hverdagen

Vil du spare energi derhjemme og nemt gøre en indsats for både dit budget og klimaet? Her er en række tips, som gør dig mere energismart i hverdagen.

Her er hjemmets største energityve

Vil du spare energi i hjemmet uden at give afkald på komforten? En god start er at have styr på, hvilke funktioner og apparater der sluger mest energi.

Gem nu Resultater øjeblikkeligt

Spar energi i køkkenet: Her er de vigtigste tips

Køkkenet er hjemmets hjerte. Et rum, som bliver brugt, kræver energi. Men hvordan kan vi spare energi på en enkel måde? Her er en række tips, som kan gøre en forskel for dig.

DEL 2: Hvordan opvarmer du dit hus?

Tema: Vejledning om forskellige varmeløsninger og fordelene ved varmepumper.

Den bedste opvarmning til dit hus

Hvordan varmer jeg bedst mit hus op? I takt med stigende priser bliver spørgsmålet stadig vigtigere eftersom opvarmning og varmt vand står for absolut størsteparten af energiomkostningerne. Heldigvis går rentable og klimasmarte valg ofte hånd i hånd.

Så meget kan du spare med en varmepumpe

Er du bekymret over elpriserne? Bare rolig. Du kan gøre meget for at reducere dine omkostninger. Følg vores energitips og undersøg, hvilken varmekilde der er mest effektiv til netop dit hus.

De ti oftest stillede spørgsmål om varmepumper

Christian Petersen, Produktchef Varmepumper, Vaillant Norden, besvarer forbrugernes spørgsmål.

Del 3: Kunder fortæller: Sådan sparede vi energi

Her kan du læse om, hvad andre har gjort for at spare på energien/energiforbruget med varmepumper.

Familien Ernshof – Klima

Klima spillede en vigtig rolle, da familien Ernshof skiftede til varmepumper.

Familien Worup – Lyd og udseende

"Den er bare en del af vores hus og ejendom." Lyden er kun "en mild susen."

Familien Iversen – Økonomi

”Vores bekymring var, at det måske var lidt dyrt at få, men efter at have set nogle beregninger, var vi ikke i tvivl."

Familien Lorenzen – kvalitet og driftsikkerhed i det nordiske klima

Kvalitet var alfa og omega for familien Lorenzen, da de søgte et grønt alternativ som erstatning for et gammelt oliefyr.

Så blev Kassebølle Friskole både grønnere og skønnere

Som led i Kassebølle Friskoles grønne profil er det gamle oliefyr blevet udskiftet med fem varmepumper fra Vaillant.

Fodformet og flippet? Sådan behøver miljøvenlige valg ikke være

Familien Bullinger i Hvidovre har bygget et hus, der skal sætte så lille aftryk på klimaet som muligt – både hvad angår materialernes holdbarhed, nedbrydelighed og drift. Det er derfor ingen tilfældighed, at valget af en grøn varmeløsning er faldet på en varmepumpe fra Vaillant.

Trustpilot