Find
Find din Vaillant-partner

Hvad er en udluftningsventil?

Udluftningsventiler er ventiler, som dræner luft eller gas fra væskefyldte rør. På radiatorer sidder udluftningsventilerne øverst på siden. Der findes både mekaniske og automatisk udluftningsventiler.

De konventionelle mekaniske udluftningsventiler åbnes med en radiatornøgle og lukkes igen, når luften er fjernet fra systemet. Når din radiator larmer, eller du kan høre bankelyde, er det på tide at udlufte den. Det samme er tilfældet, når hele fladen ikke længere bliver varm. Automatiske udluftningsventiler består af en ventil uden en hane, og de har enten det flyde- eller svulmelegeme.

Hvis en udluftningsventil er forsynet med et flydelegeme, skubbes flydelegemet opad af vandet, hvorved ventilen automatisk lukkes. Hvis der ophobes luft, synker flydelegemet, og ventilen åbner igen, så systemet kan drænes. Hvis en udluftningsventil er forsynet med et svulmelegeme, mættes materialet med vand, så det svulmer op, og ventilen lukkes. Hvis materialet kommer i kontakt med luft, tørrer det ud, så det trækker sig sammen, og ventilen åbnes.

Tilbage til oversigt

Trustpilot