Find
Find din Vaillant-partner

Hvad er en kondenserende kombinationskedel?

Kondenserende kedler er kompakte varmegeneratorer, som normalt hænges på væggen, og som også kaldes kondenserende kedler. Kondenserende kedler er den seneste udvikling af lavtemperaturkedlerne, som reducerer varmeomkostningerne med 10 % eller mere og samtidig er mere miljøvenlige. Siden 2015 har kondenseringsteknologi være påbudt ved konventionel varmeteknologi som følge af den højere effektivitet.

En kondenserende kedel kan normalt omdanne næsten al varmeenergi (brændværdien) i brændstoffer som gas eller olie til varme og varmt vand. Medmindre der specifikt tales om en oliekondenserende kedel, menes der en gaskondenserende kedel. Der findes kondenserende kombinationskedler, som genererer varme med henblik på opvarmning, og kedler, som desuden producerer varmt vand. Sidstnævnte fås som kompakte kedler, som opvarmer en ekstern vandtank, eller som en kombinationskedel med en integreret almindelig vandvarmer eller med en ekstra lille vandtank.

Forbrændingen af brændstoffer resulterer i røggasser, som køles ned til 56 grader via kondenseringsteknologi, så vanddampene i brændstoffet kondenserer, og den varme, der opstår ved kondenseringen, kan anvendes. Kondensen kan bortskaffes i kondensationskedler med en kapacitet på op til 200 kW via spildevandsrøret, mens de resterende affaldsgasser ledes bort gennem et plastrør til affaldsgas.

Tilbage til oversigt

Trustpilot