Find
Find din Vaillant-partner

Hvad er dugpunktet inden for varmeteknologi?

Overordnet set er dugpunktet den temperatur, ved hvilken damp kondenserer. Afhængigt af det anvendte brændstof findes der stadig varierende mængder varmeenergi i røggasserne. Via en nedkølet returløbstemperatur opnår kondenseringsteknologien det nødvendige dugpunkt, som gør, at varmesystemet kan anvende varmeenergien.

Brændværdien angiver varmesystemets varmeenergi ved fuldkommen forbrænding inklusive genvinding via røggassernes kondenseringsvarme. Den genvundne varmeenergi er op til 6 % af brændværdien for fyringsolie (dugpunkt: 47 grader), op til 9 % for flydende gas (dugpunkt: 57 grader) og op til 11 % for naturgas (dugpunkt: 57 grader).

Denne type varmegenvinding er ikke kun miljøvenlig, men reducerer også varmeomkostningerne, da energien eller ville gå til spilde og ikke blive anvendt. Kondensere og ubrugt damp kan endda ødelægge skorstenen, da det medfører tilsodning. Når der anvendes varmepumper til køling om sommeren, opnås dugpunktet ikke i de enkelte rum, da der ellers vil dannes kondens.

Tilbage til oversigt

Trustpilot