Find
Find din Vaillant-partner

Hvad er et fyr?

Fyr er den vigtigste komponent i varme- og varmtvandssystemer, som ikke kun er afhængige af varmepumper eller solvarmeenergi. Men de kan kombineres med systemer med vedvarende energi. I fyr, som normalt sidder i kedelrummet, brændes brændstoffer som olie og naturgas eller faststoffer som for eksempel piller, så varmeenergien kan bruges til opvarmning eller varmtvandsproduktion.

I konventionelle fyr holdes den varmeenergi, der produceres via forbrænding, hele tiden på et konstant niveau. En varmeveksler overfører varmeenergien til det varme vand, som ledes frem til radiatorer via et rørsystem. Enhver røggas, der produceres, ledes bort gennem skorstenen.

Lavtemperaturfyr fungerer efter samme grundlæggende princip, men sænker temperaturen, når der ikke er brug for energi. Kondenserende fyr er den seneste nye teknologi og den nye standard. De bruger også den energi, der findes i vanddampen i røggassen, i form af kondenseringsvarme. Sammenlignet med basisfyr og lavtemperaturfyr har de en højere energieffektivitet, lavere CO2-emissioner og lavere varmeomkostninger.

Tilbage til oversigt

Trustpilot