Find
Find din Vaillant-partner

Hvad er geotermiske varmeopsamlere?

Ligesom geotermiske prober er geotermiske varmeopsamlere (GHC) varmevekslere, som bruger varmeenergien i jorden. Som hovedregel installeres geotermiske varmeopsamlere 30 cm under frostdybde. Som følge af den måde rørene lægges på, som minder om gulvvarme med den slangebugtede form, optager geotermiske varmeopsamlere et stort område, som ikke efterfølgende kan bebygges. Installationsområdet er groft sagt dobbelt så stort som det område, der skal opvarmes.

Varmen fra jorden opvarmer brinen, som er en vandfrostsikker blanding, der cirkulerer inden i de geotermiske varmeopsamlerrør, indtil den fordamper. Derefter komprimerer den geotermiske varmepumpe dampen, så temperaturen stiger, hvorefter den overføres til varmetankene, hvor den bruges til opvarmnings- og brugsvand.

Da der ikke skal bores ret dybt, kræves der normal ikke tilladelse. De geotermiske varmeopsamlere skal dog anmeldes. Geotermiske varmeopsamlere er billigere en geotermiske prober, da konstruktionsarbejdet er mindre kompliceret, men de har ikke i nærheden af samme effektivitet som følge af de mulige temperatursvingninger. Da de er en del af en brine-til-vand-varmepumpe, ydes der statstilskud.

Tilbage til oversigt

Trustpilot