Find
Find din Vaillant-partner

Hvad er en geotermisk probe?

Geotermiske prober (GTP) er ligesom geotermiske varmeopsamlere varmevekslere, som bruger varmeenergien i jorden. De geotermiske prober anvendes sammen med en brine-til-vand-varmepumpe (geotermisk varmepumpe) til at producere varme til varmesystemet og til varmt vand. Der ydes statstilskud, da det er en af de miljøvenlige varmepumper.

I modsætning til geotermiske varmeopsamlere, som lægges fladt, men kun lige under frostdybde, optager geotermiske prober meget lidt plads på ejendommen. De bruger geotermisk energi fra den dybe undergrund, som i gennemsnit ligger konstant på mellem 5 og 10 grader året rundt. Rørsystemet til geotermiske prober lægges lodret i en dybde på mellem 30 og 200 meter, hvilket kræver boringstilladelse.

Brine, som er en vandfrostsikker blanding med lavt kogepunkt, cirkulerer inden i den geotermiske probe. Brine-til-vand-varmepumpen komprimerer dampen, øger temperaturen og overfører den til varmetankene, hvor den bruges til opvarmnings- og brugsvand. Brine-til-vand-varmepumper med geotermiske prober har fremragende effektivitet, men er dyrere end geotermiske varmeopsamlere som følge af det nødvendige borearbejde.

Tilbage til oversigt

Trustpilot