Find
Find din Vaillant-partner

Hvad er varmegenvinding?

Ved varmegenvinding (HR) udvindes varmeenergien fra den brugte rumluft eller spildevandet, så den kan bruges igen, hvorved forbruget af den primære energi reduceres. Det konserverer energi, reducerer omkostningerne og nedbringer CO2-emissionen. De tre former for varmegenvinding er rekuperative og regenerative og genvindes samtidig ved hjælp af varmepumper.

Ved rekuperativ varmegenvinding løber frisk og brugt varmeoverførselsmedie (luft eller vand) i separate strømme. Varmeoverførselsmediet, der også kan løbe gennem pladerne på en varmeplade, sikrer en næsten vedligeholdelsesfri, hygiejnisk varmeoverførsel og dermed genvinding.

Ved regenerativ varmegenvinding lagres varmen i en varmetank. Et typisk eksempel er en rotationsvarmeveksler, hvor den gemte energi fra det brugte varmemedie flyder ind i det friske. Denne type varmegenvinding er ikke så hygiejnisk som den rekuperative metode og kræver mere vedligeholdelse.

Ved varmegenvinding med varmepumper anvendes ikke blot varmen fra det forbrugte varmeoverførselsmedie, men den forstærkes også via kompression, så den kan bruges til opvarmnings- og brugsvand.

Tilbage til oversigt

Trustpilot