Find
Find din Vaillant-partner

Hvad er en højeffektiv pumpe?

Højeffektive pumper tilpasser sig det faktiske behov for varme og brugsvand. Pumperne bruges i varme- og solvarmesystemer som cirkulationspumper eller i varmtvandsrørsystemer som cirkulationspumper. Som varmepumpe cirkulerer den højeffektive pumpe det opvarmede varmevand fra kedlen til opbevaringstanken eller radiatorerne og det afkølede vand tilbage til kedlen. I solvarmesystemer sikrer den cirkulationen af solvæske mellem solfangerne og opbevaringstanken. Som drikkevandspumpe sikrer den højeffektive pumpe, at det varme vand cirkulerer efter behov.

Højeffektive pumper styres elektronisk og er udstyret med et specialdrev som den motoren med permanentmagnet. Ved at bruge permanent energi kan pumpen betjenes på en meget effektiv måde. Mens etniveauvarmepumper forbruger 575 kWh el hvert år, bruger moderne og højeffektive pumper kun 138 kWh pr. år. En højeffektiv pumpe reducerer derfor elforbruget med op til 76 %.

Mange nye højeffektive pumpemodeller understøtter også eftermontering af tilbehør og diagnosticeringssoftware, som man eksempelvis kan få adgang til online via sin smartphone. I nogle tilfælde gør det også den hydrauliske balancering meget lettere.

Tilbage til oversigt

Trustpilot