Find
Find din Vaillant-partner

Hvad er en oliekondenserende kedel?

Oliekondenserende kedler eller kondenserende oliekombinationskedler er de nyeste udviklinger inden for olielavtemperaturkedler. De har mellem 6 og 10 % bedre effektivitet end andre olievarmesystemer. Det reducerer varmeudgiften og fører til lavere CO2-emissioner, hvilket er årsagen til, at kondenserende varmesystemer er den påbudte standard for konventionelle varmesystemer, som ikke drives af vedvarende energi.

Næsten 100 % af varmeenergien fra fyringsolie bruges, når der anvendes kondenserende kedelteknologi. For at opnå dette køles de gasser, der produceres i forbindelse med forbrændingen af fyringsolien, ned til en temperatur på 56 grader, hvilket får den indeholdte vanddamp til at kondensere. Kondenseringsvarmen bruges som supplerende varmekilde. De tilgængelige produkter omfatter oliekondenserende kedler, der er designet til brug som varmegeneratorer til opvarmning, og kombinerede enheder, der producerer varmt vand. De kombinerede enheder fås som kompakte kedler med en integreret vandtank eller som almindelige vandvarmere og oliekondenserende kedler, der opvarmer en ekstern vandtank.

Oliekondenserende kedler kræver kun adgang til spildevand og et røggasrør i plast. Ved oliekondenserende kedler med en effekt på op til 200 kW er der ikke behov for efterbehandling af spildevandet. De er meget velegnede til brug sammen med vedvarende energi.

Tilbage til oversigt

Trustpilot