Find
Find din Vaillant-partner

Hvad er en pillekedel?

Pillekedler er varmegeneratorer og kernen i pillebaserede varmesystemer. Pillekedler bruger almindelig træflis - træpiller - til at producere varmt vand til opvarmningsvand og drikkevand.

Selvom pillekedler også kaldes pillefyr, må de ikke forveksles med pilleovne. Pilleovne er selvstændige apparater, der - ligesom en brændeovn - kun opvarmer et enkelt rum. Pillekedler i et centralvarmesystem leder den varme, der genereres, frem til opvarmnings- og brugsvand, så hele huset dækkes ind.

Pillebaserede varmesystemer består af en pillekedel med brænder, varmtvandtanken (normalt en kombinationstank til opvarmnings- og brugsvand), pumper, rør og radiatorer. Pillerne lagres normalt i en separat del af kælderrummet, hvor pillekedlen også er placeret. De fleste pillekedler fungerer med underfyringsbrændere, hvor standardpiller, som automatisk føres frem via en snegletransportør eller føres sugeenheder, tændes på de konstant brændende gløder.

Pillerne er fremstillet af presset savsmuld, som har en høj energitæthed og kan brændes næsten uden sodudvikling. Der skal foretages mekanisk rengøring med jævne mellemrum. Da der er tale om en vedvarende energikilde med høj effektivitet, ydes der statstilskud til pillefyr.

Tilbage til oversigt

Trustpilot