Find
Find din Vaillant-partner

Hvad er en rumtermostat?

En rumtermostat er en integreret del af moderne varmesystemer. I modsætning til standardtermostater, som også kaldes temperaturregulatorer, er rumtermostater ikke fastgjort til radiatoren og måler den faktiske temperatur i det pågældende rum. Rumtermostater fås som manuelt programmerbare enheder, hvor man bruger knapper eller berøringsskærm, eller som enheder, der betjenes via en app i smart home-systemer.

Følere måler den faktiske temperatur i et rum. En mikrocomputer sammenligner denne værdi med den forindstillede måltemperatur (kontrolværdien). Hvis der er forskel (kontrolværdien), anmoder rumtermostaten aktuatoren om at modtage et signal og regulerer derefter temperaturen ved at sende mere eller mindre varmt vand gennem varmeventilen. Det reducerer varmeomkostningerne og giver øget komfort.

Rumtermostater kan installeres i flere rum eller i et enkelt referencerum, der også kaldes et kontrolrum. De bør installeres et sted, som er beskyttet mod træk og direkte sollys, og som ikke er skjult. Det ideelle referencerum er det primære opholdsområde med et varmebehov svarende til gennemsnittet i alle rum.

Tilbage til oversigt

Trustpilot