Find
Find din Vaillant-partner

Hvad er en sikkerhedsventil?

Sikkerhedsventiler i lukkede varmesystemer, solvarmesystemer eller vandvarmere kaldes også overtryksventiler. Sikkerhedsventiler er påbudt ved lov og beskytter systemerne mod skade som følge af for højt tryk. I vandvarmere har sikkerhedsventiler heller ikke nogen indflydelse på kvaliteten af vandet. Ved solvarmesystemer skal de kunne modstå særlig høje temperaturer og anvendelsen af solvæske. Af sikkerhedsgrunde bør installation og jævnlig vedligeholdelse i alle systemer altid udføres af en fagmand.

Hvis trykket overstiger den forudindstillede værdi, åbner sikkerhedsventilen automatisk og frigiver det overskydende tryk. Når det korrekte trykniveau er opnået, lukker sikkerhedsventilen igen. Den afgivne væske eller damp opsamles og frigives via en overtryksslange.

Blandt de mulige årsager til for højt tryk, som kan resultere i, at kedlen eller rørene eksploderer, kan for eksempel nævnes defekte komponenter eller overophedning. Små tryksvingninger er normale og absorberes af en ekspansionstank. Sikkerhedsventiler er den sidste mulighed. De udløses kun i nødstilfælde.

Tilbage til oversigt

Trustpilot