Find
Find din Vaillant-partner

Hvad er en skruetransportør?

Mekaniske skruetransportører transporterer bulkmateriale, normalt træpiller, fra opbevaringsområdet til kedlen. I modsætning til pneumatiske sugesystemer, der er alternativet, er de mere støjsvage og prisbilligere skruetransportører designet til brug over kortere afstande på op til seks meter, højdeforskelle på op til 30 grader og med minimal bøjning.

Det komplette system til transport af bulkmateriale kaldes skruetransportøren. Den består af et skruehus, en skruetransportør med skruegevind og skrueaksel, en motor med akselkobling eller kædedrev samt et indtag og et udtag. Skruetransportøren transporterer træpiller ved hjælp af den konstant roterende skrueaksel i et rør fra skruehuset, hvori pillerne opbevares, til forbrændingskammeret i varmesystemets kedel. For at sikre at pillerne glider ned automatisk, skal gulvet være skråt.

Der ydes statstilskud til pillebaserede varmesystemet og skruetransportører, da der er tale om vedvarende energi. Skruetransportørens meget lave strømforbrug dækkes fuldt ud, hvis systemet kombineres med et solcellesystem, som der også ydes statstilskud til.

Tilbage til oversigt

Trustpilot