Find
Find din Vaillant-partner

Hvad er et etplans-varmesystem?

Etplans-varmesystemer er naturgasfyrede varesystemer, som leverer varme til en enkelt etage i et enfamilies- eller flerfamilieshus med en eller flere enheder. Til en etplans-varmekreds fås en kedel, der kun drives med gas, eller en kombinationskedel, der drives delvist med gas, hvor der også produceres varmt vand.

Ved at brænde naturgas udvikles der varme, som bruges til opvarmning af opvarmningsvandet via en varmeveksler og - i de tilfælde, hvor der anvendes kombinerede varme- og strømproducerende kedler - det varme vand i en separat varmekreds i form af en almindelig vandvarmer. Opvarmningsvandet transporteres over en kort afstand til radiatorerne, og brugsvandet transporteres frem til tappestederne.

Varmesystemer til en eller flere etager sikrer, at beboerne selv bestemmer, hvor meget varmeenergi, der skal sendes til radiatorerne eller bruges til varmt vand, så der sikres en præcis afregning. Da der ikke er lange rør, opstår der stort set ikke noget varmetab. Der er ikke behov for et kedelrum, og de kompakte gulvvarmesystemer er ofte designet som vægmonterede varmeapparater. Det er ikke muligt at kombinere dem med et solvarmesystem eller frit at vælge den type brændstof, du måtte ønske.

Tilbage til oversigt

Trustpilot