Find
Find din Vaillant-partner

Hvad er en solopbevaringstank?

For at opnå optimal effektivitet med solenergi og altid kunne bruge energien, skal der bruges en solopbevaringstank. Der findes solbatterier, som bruges til at lagre den elektricitet, der produceres af solcellesystemer, og solopbevaringstanke, som lagrer den varmeenergi, der produceres af solvarmesystemer. Størrelsen af solopbevaringstanken afhænger af antallet af personer og af antallet og størrelsen af tappesteder. Der ydes statstilskud til køb af solopbevaringstanke.

Solopbevaringstanke, som bruges til varmt vand til opvarmnings- og/eller brugsvand, er buffertanke, som opbevarer det varme vand i isolerede tanke og derfra forsyner varmesystemet eller tappestederne til varmt vand. Hvis vandets lagrede varme ikke længere er tilstrækkelig, aktiveres en solvarmepumpe, som pumper varmen fra solfangerrørene til solopbevaringstanken.

Eldrevne solopbevaringsenheder er store lithium-ion-batterier, som fås i forskellige udformninger, og som har et batteristyringssystem og en ladecontroller. De kan bruges sammen med andre varmesystemer som for eksempel varmepumper med henblik på at forsyne dem med den elektricitet, de har brug for.

Tilbage til oversigt

Trustpilot