Find
Find din Vaillant-partner

Hvad er et solenergisystem eller et solkraftværk?

Solenergiværker, som også kaldes solenergisystemer, producerer elektricitet eller varme fra solens energi og kombineres ofte med andre varmesystemer som for eksempel varmepumper. Der ydes statstilskud til solenergisystemer.

Solcellesystemer bruger solfangere på taget til at absorbere solens stråler og omdanner dem derefter til elektricitet. Disse solenergisystemer består af et netværk af solpaneler, som indeholder silikonesolceller. Silikoneatomerne reagerer på solens stråler og migrerer mellem lagene. Det producerer direkte strøm, som inverteren omdanner til elektricitet til boligen. Den elektricitet, der produceres af solenergisystemet, bruges enten med det samme, ledes ind i det offentlige elnet eller lagres i en opbevaringstank med henblik på senere brug.

Solenergisystemer, som bruges til at producere varme, kaldes solvarmesystemer. De omdanner solenergien til varme ved hjælp af en række solfangerrør, som også monteres på taget og fyldes med solfangervæske. Den opvarmede solfangervæske leder varmen gennem en varmeveksler ind i en buffertank, som forsyner varmesystemet og det varme brugsvand. Opbevaringstanke i solenergisystemer gør det muligt at bruge energien på et senere tidspunkt.

Tilbage til oversigt

Trustpilot