Find
Find din Vaillant-partner

Hvad er en solvarmepumpe?

En solvarmepumpe er en komponent i et solvarmesystem. Den flytter solvæsken og transporterer den til solopbevaringstanken. I store solvarmesystemer kan solvarmepumper også forbindes som en solvarmepumpegruppe med henblik på at få større pumpekapacitet.

Solvarmepumper har en elektrisk drevet motor, som driver et skovlhjul, som cirkulerer solvæsken, og de kaldes derfor også solvarmecikulationspumper. Solvarmepumpemotoren er beskyttet mod gennemtrængning af solvæske ved hjælp af en kanister samt mod overophedning, da den monteres på solfangerens koldere returløb.

Hvis temperaturen mellem solfangeren og solbuffertanken falder under den angivne temperatur, tændes solvarmecontrolleren. I moderne solvarmepumper bestemmer solvarmecontrolleren også mængden af solvæske, som skal cirkuleres og transporteres til buffertanken. Der findes særlige solvarmepumper til produktion af brugsvand, og de forbygger dannelsen af legionella, da vandet hele tiden cirkuleres i ferskvandssløjfen. Den elektricitet, der skal bruges til driften, er meget lav sammenlignet med almindelige cirkulationspumper og kan genereres ved hjælp af et solcellesystem. Der ydes ikke statstilskud til solvarmepumper.

Tilbage til oversigt

Trustpilot