Find
Find din Vaillant-partner

Hvad er solvarmeenergi?

Solvarmeenergi omdanner ikke solenergi til elektricitet på samme måde som solcellesystemer, men derimod til varme, som kan bruges til at producere varmt brugsvand og til at understøtte varmesystemet.

Rækker af solfangerrør fyldt med solvæske, der normalt er en blanding af vand og propylenglykol, installeres på taget. Størrelsen af området afhænger blandt andet af antallet af medlemmer i husholdningen. Solvæsken absorberer solenergien, indtil den er tilstrækkeligt opvarmet, hvorefter den overføres til buffertanken i solvarmesystemet ved hjælp af en varmeveksler. Solvæsken nedkøles derefter, pumpes tilbage til solfangerne og afslutter cyklussen.

Solenergikanten i solvarmesystemet kan forsyne huset med varme, selvom når solen ikke skinner. Om vinteren er der dog ikke tilstrækkelig tilgængelig solenergi, hvorfor solvarmeenergi normalt bruges som et supplement til andre vandopvarmnings- og varmesystemer eller i fritidsboliger. Statstilskuddet, der ydes til solvarmeenergi i boliger, er betragteligt (gælder dog ikke ferieboliger etc.).

Tilbage til oversigt

Trustpilot