Find
Find din Vaillant-partner

Hvad er en kedel til fast brændsel?

Kedler til fast brændsel er varmegeneratorer, som leverer varme og varmt vand til hele huset som centralvarme ved fuld belastning. Fossile brændstoffer som for eksempel brunkul eller hårde kulbriketter og koks eller regenerative brændstoffer som træflis, brænde, træbriketter eller piller, men også blade og anden biomasse kan bruges til fyring. Generelt leveres brændstof manuelt. Specielle kedler til fast brændsel som for eksempel pillekedler anvender normalt automatisk fødning med skruetransportører.

Afhængigt af typen af kedel kan forbrændingsluften komme fra bunden eller siden, og antændingen kan ske nedefra eller oppefra. Kedler med naturligt træk regulerer luftforsyningen ved hjælp af spjæld. I modsætning til kedler med naturligt træk kræver kedler til fast brændsel med et styresystem og en blæser elektricitet for at kunne køre. Blandt disse kedler til fast brændsel findes også jetstream-kedlen, der er begrænset til en enkelt type brændstof, men som med sit tokammersystem har den højeste effektivitet og de laveste emissionsværdier.

Alle kedler til fast brændsel har store pladskrav, da brændslet skal opbevares tørt, ligesom kravene til vedligeholdelse er større end ved olie- og gasfyrede kedler.

Tilbage til oversigt

Trustpilot