Find
Find din Vaillant-partner

Hvad er en temperaturregulator?

I lukkede systemer anvendes temperaturregulatorer til at styre temperaturen af radiatorer, køleenheder og andre enheder, som fungerer med enten varme eller køling. Temperaturregulatorer, som også kaldes termostater, fås som mekaniske modeller med en skala, der går fra snefnugsymbolet til 5, og elektroniske modeller, som giver mulighed for meget præcis varmestyring.

En temperaturføler er den del af temperaturregulatoren, som måler den faktiske temperatur. Mekaniske temperaturfølere består af materialer, som trækker sig sammen eller udvider sig i takt med, at temperaturen skifter. Elektriske temperaturfølere virker med følere, som sender data til en mikrocomputer og regulerer ventilen ved hjælp af en motor. Temperaturregulatoren sammenligner den faktiske værdi, som bestemmes af temperaturføleren, med den ønskede værdi (kontrolværdien). Hvis der er en forskel (kontrolværdien), korrigeres temperaturen tilsvarende af aktuatoren i temperaturregulatoren.

I varmesystemer kan temperaturregulatorer installeres mange steder, så de kan overvåge temperaturen, og altså ikke kun på radiatorerne. Temperaturen i en varmegenerator som for eksempel en kedel styres af temperaturregulatoren i form af en sikkerhedstemperaturbegrænser, der sikrer, at maksimumtemperaturen ikke overskrides.

Tilbage til oversigt

Trustpilot